Jerusalem Prayer Breakfast (Foto: JPB)

I begynnelsen av juni hadde jeg gleden av på nytt å kunne besøke Israel. 

Denne gang var programmet kombinert av konferanse, produksjon og forberedelser til tv-produksjonen for Løvhyttefesten i oktober. Det ble også tid til et besøk hos KKL - Jødisk Nasjonalfond, for å se litt på deres prosjekter for treplanting. Konferansen jeg hadde gleden av å være med på var Jerusalem Prayer Breakfast. I år var det tredje gang man arrangerte denne samlingen. Initiativet til dette arrangementet ble tatt i Knesset av Robert Ilatov. Ilatov har vært medlem av Knesset for partiet Yisrael Beiteinu fra 2006, men ble ikke gjenvalgt ved valget i april. Ilatov har fra 2015 vært leder for Knesset Christian Allies Caucus, en organisasjon i Knesset som har som oppgave å promotere relasjonene mellom staten Israel og de kristne på et globalt nivå.  I egenskap av denne rollen tok Ilatov kontakt med  Albert Veksler som foreslo en bønnefrokost etter modell av den nasjonale bønnefrokosten  i USA. Etter at President Rivlin godkjente forslaget ble dette  en realitet i 2017. Den norsk-ættede kongresskvinnen Michele Bachmann, er sammen med Ilatov, styreledere for Jerusalem Prayer Breakfast, mens Albert Veksler er daglig leder. Over 600 deltagere fra 65 forskjellige nasjoner deltok. Det var en stor inspirasjon å være på denne konferansen,  og å kunne være med å be for landet Israel sammen med så mange andre. Forhåpentligvis vil det være flere nordmenn med neste gang.

Robert Ilatov og Albert Veksler (Foto: JPB)
Robert Ilatov og Albert Veksler (Foto: JPB)
Undertegnede og den norskættede amerikanske kongresskvinnen Michele Bachmann

Sentralt under konferansen var selvsagt ordene vi finner i Salme 122:6 «Be for Jerusalems fred: De som elsker deg skal ha framgang.» Dette har blitt til et sentralt tema for arrangementet. En av talerne fortalte også at dette verset kan oversettes med Jerusalems type fred, at den fred som finnes i Jerusalem skal utbre seg over  hele jorden. En ting er sikkert, og det er at Jerusalem har en meget sentral plass i Bibelen. Jerusalem er Guds by, den store Kongens by. Den blir omtalt som verdens navle, og det er Jerusalem som er byen vår Herre Jesus skal komme tilbake til. Det er til Jerusalem folkeslagene skal dra for å tilbe Kongen og feire Løvhyttefesten. At initiativet for Jerusalem Prayer Breakfast akkurat kommer fra Israel som stat, tror jeg er betydningsfullt i et profetisk perspektiv. For det var ikke bare kristne ledere som var tilstede her, men også flere parlamentsmedlemmer fra ulike land.

Riksdagsmann Peter Östman fra Finland taler i Knesset (Foto: JPB)

Foruten medlemmer fra Knesset var det blant annet flere fra Finland, Estland, Romania, Ungarn, Nederland og Moldova, for å nevne noen av de europeiske landene. I tillegg deltok også ambassadøren til Guatemala. President Donald Trump hilste til forsamlingen og sa at bønnefrokosten var et uttrykk for vårt største håp om fred. Likeledes hilste Statsminister Benjamin Netanyahu til de frammøtte.

Be for Jerusalems fred: De som elsker deg skal ha framgang. (Foto:JPB)

 

President Rivlin skulle tale på bønnefrokosten, men hans kone Nechama Rivlin døde dessverre den 4. juni. President Rivlin ble selvsagt opptatt av begravelsen. Fru Rivlin hadde en lungetransplantasjon i mars, og selv om operasjonen var vellykket oppstod det komplikasjoner som gjorde at hun døde, en dag før hun ville fylt 74 år. Som Førstedame var Nechama Rivlin høyt verdsatt og elsket av mange israelere. Den askenasiske sjefsrabbineren David Lau kalte henne «en god hustru» etter Ordspråkene 31:10, og sa at «hun stod ved siden av sin mann og tjente samfunnet med uendelig hengivenhet og ydmykhet.» 

President Reuven Rivlin ved sin kone Nechamas kiste (Foto: Amos Ben-Gershon/GPO)


Under St. Hanshelgen fikk vi mulighet til å delta på Kristen Koalisjon Norges konferanse på Solheimen Konferansehotell i Hedalen i Valdres. Her møtte vi Israels ambassadør til Norge og Island, Alon Roth. Han mottok en ærespris for sitt arbeid for Israel. I en samtale i etterkant stilte han et spørsmål om hvordan få neste generasjon til å bli venner av Israel. Dette er selvsagt et viktig spørsmål, for når man reiser rundt på forskjellige Israel-stevner er det tydelig at gjennomsnittsalderen er relativt høy. Dette har ambassadøren naturligvis også lagt merke til. Hvordan når vi neste generasjon slik at de kan engasjere seg for Israel? Dette er et spørsmål vi selvsagt må ta seriøst. Israels beste venner er de evangeliske kristne. Hvordan får vi våre barn involvert i dette? Be gjerne over dette spørsmålet.


Vi gratulerer Israels Ambassadør til Norge og Island Alon Roth med Moses-Award fra KKN

Visjon Norges brosjyre for årets reise til Løvhyttefesten er nå klar. Det blir direktefly med Norwegian 9.-19. oktober.  Etter noen dager i Galilea blir man med på feiringen av Løvhyttefesten. Åpningen blir som vanlig i Ein Gedi, i ørkenen ved Dødehavet. Deretter blir det tv-sendinger fra Pais Arena i Jerusalem. Som vanlig har jeg ansvaret for tv-produksjonen, men gleder meg samtidig over muligheten til å treffe de som blir med oss på reisen. Ta kontakt med oss for brosjyre og påmelding.

Det er fortsatt plasser ledig for å være med Visjon Norge til Israel for å feire Løvhyttefesten.

Besøk oss på israelkanalen.no Vi finns også på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter. En viktig del av arbeidet med å være en advokat for Israel utspiller seg på sosiale medier. Det er fint om dere liker og følger oss der. Lik og del!

Denne helgen bærer det avsted til sommerkonferansen til ICEJ i Q42 i Kristiansand, hvor vi kommer til å stå på stand for Visjon Norge. Senere blir det produksjon på Efasenterets konferanse Himmel og Hav på Tromøya. Kanskje ses vi der?

Be fortsatt om Guds beskyttelse for Israel og det jødiske folket. Be også for situasjonen med Iran som truer med å utslette Israel. Situasjonen i området er spent. Tusen takk for at du står sammen med oss for Israel og det jødiske folket. Gud velsigne deg rikelig!

 

Se Israelkanalens programmer

Se nyeste program eller velg episode i listen under.

Contact us

mail@visjonnorge.com | Call (+47) 32 21 13 00

More

Receive our email newsletter

Follow us on social media