Vaktpost på Jerusalems murer (Foto: Esty Dziubov/TPS)

Sommeren har ikke helt sluppet taket og vi kan fortsatt glede oss over noen varme dager.

Jeg håper at du har hatt en fin sommer med mange gode opplevelser. Slik har det ikke vært for jødene i Israel som hele tiden må være på vakt. 

Islamsk terror har vært en del av hverdagen i Israel fra før staten ble proklamert i 1948. Denne terroren har hatt flere uttrykksformer. Før Oslo-avtalen opplevde Israel bevæpnede terrorister som enkeltvis eller i grupper infiltrerte landet sitt fra nabolandene. Terroristenes mål var å skyte og drepe så mange jøder som mulig. Det at terroristene måtte krysse grensen til Israel gjorde det enklere for Israel å ha kontroll med mulige terrorister. Da det ble vanskeligere å ramme Israel denne veien begynte terroristene en ny strategi med å drepe jøder andre steder enn i Israel. Terroristene har kapret cruiseskip og fly for å drepe jøder. Massakren i OL i München i 1972 blir stående som noe av den værste muslimske terroren da man tok terroren til et fredelig idrettsarrangement.


17 år gamle Rina Shnerb ble drept i terroristangrepet ved Ein Bubin-kilden i Samaria. Hennes far og bror ble hardt såret i det samme angrepet.

Selv om jøder fortsatt blir angrepet rundt om i verden markerer Oslo-avtalen et skille. Grunnen er at Oslo-avtalen gav den store pådriveren for muslimsk terror, Yasser Arafat og Fatah mulighet til å slå seg ned i Samaria. Etter å ha blitt kastet ut av både Jordan og Libanon kunne de komme tilbake til Israel fra sitt eksil i Tunisia. Som et ledd i Oslo-avtalen kunne de lovlig skaffe til veie våpen, som skulle brukes som våpen for de palestinske politistyrkene i A-områdene. Mange av våpnene fant selvsagt veien til terrorister som har angrepet jøder. Under de ulike bølgene av intifada har man sett at mange selvmordsbombere kom fra arabiske bosettinger for å drepe israelere. I Israel har man hele tiden fokus på forbedring og problemløsing. Løsningen for å verne seg mot selvmordsbombere ble å bygge en barriere mellom de arabiske og jødiske områdene. Slik kunne man lettere kontrollere de som reiser inn og ut av Judea og Samaria. Palestinere som er bosatt her må ha innreisetillatelse for å krysse grensen. Selv om dette har vært omstridt prosjekt, også blant en del av jødene, har det vært en suksess når det gjelder reduksjon i antall selvmordsbombinger.

Palestinske småbarn blir tidlig indoktrinert i å hate og drepe jøder.

I 2015 startet en ny bølge av terrorisme som har blitt kalt kniv-intifadaen Enkeltvis eller i grupper angrep man jøder med kniv. I en del tilfeller kunne det være barn i 13-14 års alderen som utførte disse angrepene. Her er det klart at man kan holde de palestinske myndighetene PA ansvarlig. I mange år har man i skolebøker, aktiviteter og tv-programmer rettet til barn oppfordret til drap på jøder. I tillegg så finns den økonomiske støtten PA gir til terrorister og deres familier. Denne praksisen med å lønne terrorister, eller deres familier, dersom de blir drept, har det vært rettet kritikk mot. Selv om regjeringspartiene er enige om at Norge ikke skal bidra med støtte til terroristlønningene, fungerer det ikke i praksis.

Norge fortsetter dessverre med sine økonomiske overføringer til PA. I følge oversikt fra Norad fikk PA hele 637 millioner kroner i 2018. Det hjelper lite at vår utenriksminister forsvarer støtten med at hun har fått løfte om at norske bistandsmidler ikke skal gå til terrorlønn, når disse pengene blant annet tas fra støtte gitt til utdanning. Palestinernes leder Mahmoud Abbas kategorisk avvist alle krav om å stoppe lønnsutbetalingen til terroristene og deres familier. Norge trenger strengere regler slik at bistand til terror opphører. Kanskje vi da unngår at jøder blir drept slik som 17 årige Rina ble den 23. august da en bombe plassert ved en kilde drepte henne og skadet hennes far og bror.

 

 

Det er fortsatt plasser ledig for å være med Visjon Norge til Israel for å feire Løvhyttefesten.

Det er fortsatt noen plasser igjen for å kunne bli med på Visjon Norges reise til Israel for å feire Løvhyttefesten. Dersom dette er noe du kan tenke deg å være med på, haster det det med å melde seg på. Det blir direktefly fra Oslo med Norwegian i tidsrommet 9.-19. oktober. Etter noen dager i Galilea blir man med på feiringen av Løvhyttefesten. Åpningen blir som vanlig i Ein Gedi, i ørkenen ved Dødehavet. Deretter blir det tv-sendinger fra Pais Arena i Jerusalem. Selv om jeg har hovedfokus på tv-sendingene fra Israel, gleder meg samtidig over muligheten til å treffe de som blir med oss på reisen. Det er alltid en stor glede å treffe folk som har fått oppleve Israel både i praksis og i sine hjerter. Ta kontakt med oss på telefon 32 21 13 00 for brosjyre og påmelding.

Besøk oss på israelkanalen.no Vi finns også på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter. En viktig del av arbeidet med å være en advokat for Israel utspiller seg på sosiale medier. Det er fint om dere liker og følger oss der. Lik og del!

Takk for dine forbønner. Vi fikk et fint gjennombrudd som gav oss kostnadsreduksjon for produksjonen av Løvhyttefesten. I midten av september reiser jeg til Israel for å produsere innslag til sendingen våre. Be om at dette lykkes vel for oss. Vi behøver også fortsatt be om Guds beskyttelse for Israel og det jødiske folket. Be spesielt for situasjonen med Iran som truer med å utslette Israel. Situasjonen i Syria og i den Persiske Gulfen er spent og kan fort eskalere. Tusen takk for at du står sammen med oss for Israel og det jødiske folket. Gud velsigne deg rikelig!

 

Se Israelkanalens programmer

Se nyeste program eller velg episode i listen under.

Contact us

mail@visjonnorge.com | Call (+47) 32 21 13 00

More

Receive our email newsletter

Follow us on social media