+47 32 21 13 00 mail@visjonnorge.com

Siste nytt fra Israelkanalen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu taler på åpningen av Christian Media Summit 2019 (Foto: GPO)

November har vært en begivenhetsrik måned. I begynnelsen av måneden hadde jeg gleden av på nytt å delta på Christian Media Summit i Jerusalem. Dette er en konferanse som Government Press Office inviterer til. Det begynte med åpningen av FOZ Media Center på Friends of Zion Museum hvor Benjamin Netanyahu var hovedtaler.

Dr. Einat Wilf – wilf.org – og undertegnede på Christian Media Summit 2019.

Bat-El Papura – iambatel.com – på scenen i Shalva Center. (Foto: GPO)

Shalva band sprer glede med sang og musikk. (Foto: GPO)

Neste dag var fylt med mange spennende seminarer og foredrag av en rekke kjente israelske personligheter. Blant annet fikk vi høre fra forfatteren Einat Wilf som har skrevet boken The War of Return, et spennende emne som hun redegjorde for. På kvelden besøkte vi Shalvasenteret der vi møtte den israelske stand-up komikeren Bat-El Papura. Hun berørte alle med sin rørende historie som ble framført på en morsom måte. Selvsagt ble det også en opptreden av Shalva band som ble verdenskjent på årets Eurovision fra Tel Aviv.

Deltagerne på Christian Media Summit poserer foran to Merkava tanks på Golan. (Foto: GPO))

Det ble også en tur til Golan hvor vi fikk ta noen israelske Merkava tanks på grensen til Syria i nærmere øyesyn. Deretter fikk vi en sikkerhetsoppdatering av IDFs talsperson, oberstløytnant Jonathan Conricus. Vi traff også ordføreren for Golan da vi besøkte fruktpakkeriet Beresheet. Her fikk vi en innføring i prosessen med å sorterte og lagre frukt slik at butikkene kan levere frisk frukt året rundt. Vi besøkte også Ramat Trump, landsbyen som har fått navn etter USAs president. Her hadde vi en seremoni der både drusere, jøder og kristne kom sammen for å be om fred for Golan. Det var spesielt fint å se at den drusiske sheiken på Golan deltok og få høre at de nå anser seg for å være israelere og ikke lenger syriske.

President Reuben Rivlin i Beit Hanassi. (Foto: GPO)

På den siste dagen ble det et møte med president Reuven Rivlin på Beit Hanassi. Etter en lunsj i residensen hans ble kursen satt mot Emek Tzurim hvor vi fikk mulighet til å sile gjennom noe av de utgravde massene fra den nye pilgrimstunnelen fra Davidsbyen opp til Tempelplassen. Her kunne vi gjøre mange interessante arkeologiske funn.

President Tidligere medlem av Knesset Yehudah Glick og undertegnede på besøk på Tempelplassen.

Etter konferansen fikk jeg gjort noen intervjuer til nye program på Israelkanalen. Vi kommer til å vise et intervju med den nye lederen for Yad Vashems kristne venner, Sara Granitza. Hananya Naftali, som arbeider med sosiale medier fikk vi også et intervju med. Det ble et gjensyn med Jane Kiel i Jerusalem. Arne Håtveit traff vi på Dødehavsklinikken i Ein Bokek. Jeg ble også med det tidligere Knesset-medlemmet Yehudah Glick på en tur opp på Tempelplassen.

En boligblokk på Gaza etter et selvmålstreff fra en terrorist-rakett (Foto: Majdi Fathi/TPS)

På morgenen, dagen før jeg skulle reise hjem fra Israel utførte sikkerhetstjenesten en aksjon der de eliminerte lederen for Islamic Jihad som har mange israelske liv på samvittigheten. Aksjonen utløste et regn av raketter fra Gaza mot Israel. Skoler, barnehager og mange bedrifter holdt stengt, og folk søkte seg til tilfluktsrom. Selv merket jeg ikke så mye til dette, men da jeg kom til flyplassen kom det inn meldinger om angrep mot Latrun og Mevo Horon, som ligger på begge sider av Motorvei 1, en strekning jeg nettopp hadde passert. Gud er god som beskytter.

USAs utenriksminister Mike Pompeo, her på besøk hos Benjamin Netanyahu i oktober. (Foto:Amos Ben-Gershom/GPO)

Jeg misliker ofte november. Jeg syns det er en mørk og trist måned, men for Israel har denne måneden vært veldig lys. Det jeg tenker på er selvsagt at USA ikke lenger mener at jødiske bosettinger i Judea og Samaria bryter med Folkeretten. Det var på en pressekonferanse den 18. november at USAs utenriksminister Mike Pompeo kunngjorde dette. Denne endringen i USAs Midtøsten-politikk er et paradigmeskifte. Israel har stått alene mot verdensopinionen når det gjelder jødenes rett til å bosette seg i Judea og Samaria. Flere bosettinger har også blitt revet av den israelske regjeringen som mange ganger har gitt etter for internasjonalt press. Mange har også hevdet at bosetterne er et hinder for fred. Tilbakeføringen av Gaza til palestinsk styre i 2005 viser med all tydelighet at bosettere ikke er en årsak til konflikten. Titusenvis av raketter viser at det palestinske styret ikke vil annet enn at staten Israel skal opphøre. For Israel er USAs endring selvsagt kjærkommen. Det står respekt av at USAs president Donald Trump har kommet fram til dette standpunktet. USA med Trump som president viser seg mer og mer som en sann venn av Israel. I 2018 flyttet de ambassaden til Jerusalem og anerkjenner dermed byen som Israels hovedstad. Den 25. mars i år anerkjente USA, som første land, Israels suverenitet over Golan-høydene, området som Israel vant fra Syria etter seksdagerskrigen i 1967. Dette lover godt, og la oss håpe og be at flere andre land følger etter.
Besøk oss på israelkanalen.no Vi finns også på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter. En viktig del av arbeidet med å være en advokat for Israel utspiller seg på sosiale medier. Det er fint om dere liker og følger oss der. Lik og del!

Tusen takk for dine forbønner og støtte! Takk for at du står med oss. Gud velsigne deg rikelig!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Da sender vi deg relevante og oppdaterte nyheter fra TV Visjon Norge.

Takk for ditt abonnement!