Februar 2020

Barnehage i Sderot ble truffet av en rakett fra Gaza (Foto:IDF)
Denne uken opplevde Israel et nytt regn av raketter fra Gaza. På min mobiltelefon viser appen Red Alerts at alarmen går på mange plasser ved Israels grenseområde mot Gaza. Netivot, Sderot, Ibim, Gavim, Sapir College, Yad Mordechai, Nir Am, Ashkelon, Beit HaGadi, Sharsheret, Kissufim og Holit. Stedsnavnene popper ustanselig opp på mobilen. Tankene går til de sivile. Skoler og næringsliv stenger slik at alle har kort vei til tilfluktsrom. Alle israelske hjem er utstyrt med et eget tilfluktsrom som er et krav, og det er med på å drive boligprisene i været. En av mine venner bor i Ashdod. Da jeg spør hvordan det går får jeg til svar at alt er bra. Han er vant til dette nå. Man blir vant til dette ettersom tiden går. Det som er viktigst for han er at barna ikke er redde. Da jeg fortsetter med å stille spørsmål, sier han: Alt vil bli bra. Vi er sterke i vår ånd.

Raketter avfyres fra Gaza mot befolkede områder i Israel (Foto: Majdi Fathi/TPS)

Angrepet startet søndag. De ansvarlige for rakettene denne gangen er Palestinsk Islamsk Jihad (PIJ). Dette er en terrororganisasjon som på lik linje med Hamas har sine røtter i Muslimsk Brorskap og blir støttet fra Iran. Israel har denne gangen i tillegg til å svare med å ta ut PIJs stillinger på Gaza også slått til mot denne organisasjonens strukturer i Syria. Totalt over 90 raketter ble sendt fra Gaza mot Israel. Det israelske forsvarets Iron Dome ødela 90 prosent av rakettene som ville treffe befolkede områder. Sent tirsdag kveld trådde en våpenhvile i kraft. Vi håper at den vil vare.

Faksimile av Dagbladets artikkel.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim (FrP) Foto: Facebook

Midt i dette har vi den vanlige norske mediedekningen. Israel bomber Gaza, het overskriften i Dagbladet. Takk til Stortingsrepresentant Jon Helgheim fra (FrP) som reiste hjem fra Israel mandag. Vi trenger flere slike modige politikere som våger å ta bladet fra munnen. Han skriver på Facebook: Jeg kommer nå rett fra Israel. I samme tidsrom som vårt fly lettet, ble det skutt 20 raketter fra Gaza mot sivile mål i Israel. Før dette hadde terrorister forsøkte å plassere sprengstoff på grensen tre ganger. Tredje gangen skjøt Israelske soldater en av terroristene. Etter alle disse angrepene har Israel bombet terrormål i Syria og Gaza. Norske medier skriver nå «Israel bomber Gaza» og fremstiller det som at det var Israel som startet. Dette er vanlig propaganda, ikke lytt på norske mediers dekning av slike saker!

NGO Monitor mener FNs menneskerettighetskontor OHCHR er anti-semittisk, ødelegger vestlige selskaper, hindrer at palestinerne får mat, medisin og vann, samt at de ødelegger både kristen og jødisk historie.)

Den 12. februar markerer et nytt lavmål i FNs historie. FNs menneskerettighetskontor (OHCHR) publiserte da en svarteliste på 112 selskaper som har deler av sin virksomhet i israelske bosettinger i Judea og Samaria. Rådet er ekstremt partisk mot Israel. At land som Afghanistan, Libya, Qatar og Somalia er med sier noe om moralen dette rådet besitter. Denne listen ble møtt med sterke reaksjoner fra både høyre- og venstresiden i israelsk politikk. Den israelske organisasjonen NGO Monitor slår fast at denne listen er anti-semittisk, ødelegger for vestlige selskaper, hindrer at palestinerne får livsnødvendigheter som mat, medisin og vann, samt ødelegger både kristen og jødisk historie. En israelsk guide sa en gang: Vet du hva UN står for? United Nothing!

Adloyada er en humoristisk prosesjon under feiringen av Purim. Her med en modell av det israelske romfartøyet Bereshit under fjorårets adloyada i Holon. (Foto: Eitan Elhadez/TPS)

I begynnelsen av mars måned blir det en ny reise til Israel. Da feirer israelerne Purim til minne om dronning Esther som gjennom sitt mot avslørte den onde Hamans hensikter. Den ulykken som skulle skje med Israel rammet i stedet Haman. Denne gangen blir det noen dager med befaring av lokasjoner i Israel for en drama produksjon Visjon Norge planlegger. Deretter blir jeg noen dager igjen i landet for å produsere noen nye programmer for Israelkanalen.

Conrad Myrland fra MIFF gjestet studioet vårt i Mjøndalen.

Vi har manglet studio til opptak med Israelkanalen etter at Visjon Norge i fjor måtte flytte fra bygget vi hadde vært i siden 2003. I forrige uke fikk jeg laget et par nye program i, et for meg, nytt studio, her i Mjøndalen. Jeg hadde Conrad Myrland fra MIFF som gjest. Det ble et program der vi snakket litt om USAs president Donald Trump og alt det gode han har gjort for Israel. I det siste programmet snakket vi litt mer om arbeidet til Miff.

Besøk oss på israelkanalen.no Vi finns også på sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter. En viktig del av arbeidet med å være en advokat for Israel utspiller seg på sosiale medier. Det er fint om dere liker og følger oss der. Lik og del!

Vi trenger å be for Israel. De står foran et nytt valg den 2. mars. Be om at de får et resultat som bringer en avklaring i regjeringsspørsmålet. Jeg vil også be om forbønn for reisen min til Israel, at jeg får til avtaler som resulterer i gode programmer.

ISRAELKANALEN I SOSIALE MEDIER