Jesus løser oss fra synden.

Skilt fra Gud på grunn av synd.

Engelen sa til Josef: «Du skal kalle hans navn Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder!» Gud lengter etter fellesskap med mennesket, og det som hindrer dette fellesskapet er synd! Bibelen sier: «Deres synder har skjult Hans ansikt for dere, så Han ikke hører.» Gud hater synd og kan ikke ha fellesskap med mennesker som har synd i sitt liv.

Jesus løser oss fra synden.

Jesus frelser og løser mennesker fra synd! Gjør dem hellige så de kan være i Guds nærhet. Jesus kom ikke for å dømme, men for å frelse verden. Nå kommer han igjen for å dømme verden! Paulus sier: «Han har fastsatt en dag da Han skal dømme verden i rettferdighet ved Den Mannen som Han har innsatt. Han har gitt alle grunnlag for å tro dette ved å oppreise Ham fra de døde.» Han dømmer oss ikke etter hva tror, men han ser etter «troens frukter». Han sa: «på frukten skal treet kjennes». Jesus sier selv: «Jeg kommer snart, og Min lønn er med Meg, for å gi enhver igjen etter hans gjerning.»

Guds vrede over vår synd rammet Jesus!

Det var verken Pilatus eller jødene som brakte Jesus til korset. Nei, det var mine og dine synder! Joh. 3,36 sier: «Den som tror på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede er og blir over ham.» Når vi ser Jesus og hans lidelser på korset kan vi fatte hvor rasende Gud er over våre synder. Salme 106,29 sier: «De gjorde ham rasende med sine gjerninger, og pest brøt ut blant dem.» Bare Jesu stedfortredende død på korset kan fri oss fra Guds vrede. Ef. 5, 6 sier: «La ingen forføre dere med tomme ord, for på grunn av disse ting kommer Guds vrede over ulydighetens barn.» Verden nærmer seg tiden da «Guds og Lammets vrede» kommer.

 

Jesu blod redder oss fra vreden.

En levende tro på Jesus gir oss del i nåden. Det står om den i Tit. 2, 12-13: «Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er, mens vi venter på vårt salige håp: at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme i herlighet.» Påsken er mer enn at Jesus døde for oss! Vi får dø med ham! Gal. 2,20 sier: «Jeg er korsfestet med Kristus, jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg!» Påsken er gjort personlig i Rom. 6: «Har vi vokst sammen med Kristus i en død som er lik hans, skal vi være ett med ham i en oppstandelse som er lik hans. Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham, for at den kroppen som er underlagt synden, skulle tilintetgjøres og vi ikke lenger skulle være slaver under synden.» Gal. 5, 24 sier: «De som hører Kristus til, har korsfestet kjøttet med dets lidenskaper og begjær.»

Et daglig budskap til oss.

Jesus sa: «Den som ikke bærer sitt kors og følger etter meg, kan ikke være min disippel.» Hvordan? Se Rom. 8, 13-14: «For hvis dere lever slik kjøttet vil, skal dere dø. Men hvis dere ved Ånden dreper kroppens gjerninger, skal dere leve.» Dette er det nye livet hvor påsken blir personlig. Jesus var lammet som ble slaktet på korset. Nå stiller vi vårt legeme fram som et offerlam for korsfestelse. Rom. 12, 1 sier: «Dere framstiller deres kropper som et levende offer, hellig og velbehagelig for Gud. Dette er deres åndelige gudstjeneste.»

Jan Ernst Gabrielsen