Klare for opptak: Thure Eriksen og Stein Jarle Nybakken fra TX Vikings spiller inn nytt programkonsept som kommer på TV Visjon Norge.

TX Vikings med helt ny programserie

«TX encouragement channel»

Vi kjenner dem allerede godt fra TV-skjermen, Thure Eriksen og de andre sterke karene som utgjør TX Vikings. De knuser murstein, bretter stekepanner, lar det sprute ild ved podiet i menighetslokaler over hele landet. Og ikke minst forkynner de evangeliet med slik inderlighet som knapt noen har gjort det før dem.

Av Trine Overå Hansen, trine.hansen@visjonnorge.com

Fullt show: TX-Vikings slik vi er vant til å se dem. Nå tenker de nytt og lager show på TV Visjon Norge.

Ofte er det skarer av ungdommer som løper frem til forbønn når de har fått med seg et show av dette kaliberet. Men korona-krisa har gjort vanlig møtevirksomhet utfordrende å gjennomføre også for dem. Derfor har de nå bestemt seg for å lage et helt nytt programkonsept som når mennesker via TV-skjerm og nett.

 

 

Oppmuntringskanal

Leder av TX Vikings, Thure Eriksen er mannen bak programkonseptet.

– Ideen var å lage «TX encouragement channel» i en spesiell tid. Vi har ingen reisevirksomhet siden vi ikke kan møte mennesker. Så var jeg innfor Gud noen uker, og da fikk jeg forskjellig ord fra Gud, som har blitt til ulike temaer, forklarer Eriksen.

Han er også nyslått programleder og synes det har vært spennende og utfordrende, selv om han er vant til å være på besøk i studio på Visjon Norge.

– Det er mye å huske på. Samtidig skal du bruke hjertet og få ting til å flyte. En ting er å være gjest, men når du skal ha hele regien, blir det noe annet, sier han.

I programserien som foreløpig består av syv programmer, vil seerne få undervisning om ulike temaer. Et av temaene som blir tatt opp er bekymring versus tro og tillit. Det vil også være vitnesbyrd, innslag, og litt musikk.

Spilt inn i garasjen

Opptakene er gjort hjemme hos Eriksen, der de har rigget til et kontrollrom i den ene garasjen, og studio i den andre. Roger Øyen og Nikolai Helmers har stått for kamera og teknisk bistand på vegne av TV Visjon Norge.

TX Vikings-lederen røper at TV-produksjonen har gitt mersmak. Nå planlegger de også å spille inn en evangelieseringskanal, med enkel forkynnelse og ettermøte på sosiale medier.

Men i første omgang gleder han seg til responsen fra seerne når den nå blir sendt.

– Jeg er veldig spent på hva folk synes, og hvor mange vi kan nå med evangeliet, avslutter Thure Eriksen.