Gawdat Mtrious i et avslappet øyeblikk i TV-huset i Mjøndalen. Her forklarer han hvrfor det er så viktig med innsamlings-aksjoner.

Derfor er det viktig å støtte Visjon Norge

«Evangeliet er gratis, men det koster penger å få det ut». Det er en setning som ofte er proklamert på TV Visjon Norge. Bønn om penger fra partnere og givere kan virke an-masende, men det er likevel en dyd av nødvendighet.

«Jeg orker ikke all masingen om penger». Vi har ofte hørte denne uttalelsen. Akkurat i disse dager foregår en ny innsamling fra Visjon Norge, hver kveld fra Callcenteret i Mjøndalen bes det om støtte til kanalen. TV-leder Gawdat Mtrious sier:

– Det koster enormt mye penger å drive en TV-kanal. – Uten offentlig støtte, og med begrensede reklame-kroner, er det TV-seerne som må være med på å bære dette arbeidet fremover. TV Visjon Norge er på alle tilgjengelige plattformer i TV-landskapet, det være seg satelitt, kabel, eller digitalt bakkenett. Og dette er tjenester kanalen er nødt til å betale store pengesummer for.

Mtrious forteller at de store kanalene får penger for å være på de samme plattformer. Paradoksalt nok. Vi snakker om RiksTV, Telenor, Viasat, Get osv.

 

Tatt et valg

Ved å være på alle plattformer har Visjon Norge også tatt et valg om å konkurrere om seernes oppmerksomhet. I vår «zappe-verden», der folk gjerne skifter fra kanal til kanal, er Visjon Norge en del av tilbudet.

– Og hvis den tekniske kvaliteten på det vi presenterer ikke er god nok, så vil folk i første instans velge noe annet, sier Mtrious. – Derfor er det viktig at det tekniske nivået er av en slik kvalitet at det også kan være en del av konkurranse-bildet, sier han.

Ved å være tilgjengelig på alle plattformer har Visjon Norge i dag en dekningsgrad på 96 prosent.

– Det betyr at ufattelig mange mennesker, i alle kriker og kroker av vårt land, har mulighet til å se TV Visjon Norge. – Det betyr at vi i praksis når ut med evangeliet til alle deler av Norge, sier Gawdat Mtrious.

TV Visjon Norge er Skandinavias største kristne TV-kanal der dekningen i Norge altså er formidabel. Også web-TV er svært attraktiv, ikke bare i Skandinavia, men i alle deler av verden der folk ferdes.

 

Også Albania og Moldova

I tillegg til den pågående innsamlings-aksjonen er det ofte kampanjer for Visjon Norges arbeid i land som Albania og Moldova. Dette kommer i tillegg til bønn om den generelle driften.

– Folk i Norge er fantastiske til å stille opp. Når det handler om nødhjelp er det nesten ingen grenser på givergleden. Og vi takker for alle bidrag og gode tanker, sier Mtrious.

– Vi har også investert store summer i vår web. Det finnes nå en oppgradert nettversjon og med ferske nyheter og annet viktig materiale hver dag. I tillegg har vi lansert tvvision.no, nettstedet der du finner alt materiale som er vist på TV og som folk kan gå inn og se på nytt eller finne frem til om de ikke rakk det den gang det hadde premiere på TV, sier Gawdat Mtrious, TV-leder med blikk for fremtiden. Men det vil fortsatt koste penger.