Zoran Kovacevic, programleder på Vision Sverige, har flere ganger vært å se på TV Visjon Norge. Nå er han i gang med programmer på et språk som er forståelig både for kroater, serbere og bosniere.

Vision Sverige på flere nye språk

Visjon Norges søsterkanal, Vision Sverige, er ikke bare til for de som skjønner og snakker svensk. I lengre tid har kanalen hatt tilbud både på arabisk og farsi. Og nå er floraen av språk i ferd med å bli utvidet ytterligere.

– Det er jo en rekke innvandrere i Sverige som vi ønsker å nå, sier Visjon Norges TV-leder Gawdat Mtrious. – Derfor startet vi i oktober 2018 med programmer på arabisk, ledet av pastor Merzik Botros fra Stockholm, sier han.

Botros, opprinnelig fra Egypt, leder et storstilt arbeid blant innvandrere fra sin menighet i den svenske hovedstaden og har vært en nyttig og dyktig programleder for Vision Sverige også.

 

Sendes fra Gøteborg

Ganske nøyaktig året etter startet Vision Sverige opp med programmer på farsi. Programmene sendes fra Gøteborg onsdag, torsdag og fredager. Avdelingen har tre programledere, en av dem er afghanske David Nazaret.

– Og nå har vi endelig rettet blikket mot Balkan. Vår programleder i Gøteborg Zoran Kovacevic har over en viss en tid vært knyttet til Vision Sverige, men nå skal han også ved siden av sitt utmerkede svensk presentere de gode nyheter på et språk som omfatter kroatisk, serbisk og bosnisk, sier Gawdat Mtrious. Han har også med seg to andre personer i dette programkonseptet.

Dette tilbudet kommer hver lørdag kl. 13.00. Vision Sverige er den første kristne TV-stasjonen i Europa som dekker denne språkgruppen.

 

Språk for 20 millioner

– Det er nesten 20 millioner mennesker som skjønner dette språket på Balkan. Og enten man har tilbudet via satelitt-TV hjemme i egen stue eller via web, så er det mange av disse vi kan nå, sier Mtrious.

Og det aller siste tilbudet i år, vil omfatte spansk.

– Tenk, det er over 370 millioner mennesker som snakker spansk i verden og i Europa alene over 80 millioner. Dette er en viktig språkgruppe som vil komme på banen fra august, sier Gawdat Mtrious.

Disse programmene vil gå lørdager fra kl. 12 til 13.

– Vi gleder oss når Carlos fra Malmø er klar med sendinger på spansk, sier den norske TV-lederen.