Klart for nyheter. Slik ser det ut når jødiske IL-TV serverer nyheter slik man ser dem i Israel.

Israelske nyheter – som Norge trenger

Hver lørdag kl. 19 kan du se nyheter fra Israel, produsert og presentert av ILTV i Tel Aviv. Programmet er populært og har vært et fast inventar på TV Visjon Norge de tre siste årene. – En viktig nyhets-formidler, sier Håkon Sengsvoll.

Det var Sengsvoll, leder av Israelkanalen på Visjon Norge, som i sin tid gjorde den første tilnærmingen til ILTV.

– Det var i juli 2016. Jeg var på et hotellrom i Israel og fant ILTV på min bærbare PC. Jeg fattet interesse med en gang og sendte en mail til en kontaktperson jeg fant.

Håkon Sengsvoll fikk deretter møte en av sjefene i eier-selskapet til ILTV. Han var i fyr og flamme over at en norsk kristen TV-kanal var interessert i et samarbeid.

– Senere samme år, under Løvhyttefesten som Visjon Norge direktesender hvert år, så møttes vår leder Jan Hanvold og den mannen som jeg først hadde hatt kontakt med. De gjorde en avtale og dermed var vi ganske snart i gang, sier Sengsvoll.

Ingen TV-stasjon

I starten gikk programmet på lufta uten norsk tekst, men etter hvert som vi har fått gode avtaler og rutiner også på det området, så kan de som er mindre bevandret i engelsk også følge med.

ILTV er ingen TV-stasjon, men en uavhengig media-plattform som leverer to halvtimes nyhetssendinger daglig.  I tillegg gjør man en kort nyhetsoppdatering tidlig på morningen og en lengre oppsummering utpå dagen. ILTV lager også flere programmer knyttet opp til det generelle livet i Israel, som sport, kultur, trender, bespisning og mye annet.

Programmene foregår på engelsk og kunde-listen er stor. Blant annet har ILTV monopol på nyhetsformidlingen til flyselskapet El Al.

 

Kommer hver torsdag

Programmet som TV Visjon Norge får i hende spilles over hver torsdag. Det går på luften i Norge 10 dager senere. Om viktigheten av nyhetsformidlingen sier Håkon Sengsvoll:

– Vi har sett etter noe slikt som dette i mange år. Ikke minst er det viktig at våre seere får et litt annet perspektiv på ting enn det norske TV-kanaler klarer å komme opp med. Det å kunne bringe Israels oppfatning av ting ufiltrert til norske seere, er veldig viktig. Dette er en uavhengig, ikke-kristen formidler. Vi betaler kun 1000 dollar i måneden for denne tjenesten og det gjøres av Israelkanalen, sier Håkon Sengsvoll som også legger til:

– ILTV er mye på vår linje når det gjelder innhold av denne type. Vi går ikke inn og redigerer noe av det vi får tilsendt og i tre år har dette gått veldig bra. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier han.