Ragnhild og Arvid Pettersen i skjærgården i Tjølling.

«Syng det ut», gjensyn og en god nyhet

Anders Skarpsno og Jan Honningdal er to av de mest kjente og etterspurte sangerne i kristne kretser. Nå får du et gjensyn med begge to i programserien «Syng det ut». Og i starten av august kommer Arvid Pettersen samme sted.

Gjensynet med Skarpsno og Honningdal vil komme søndagene 5. og 12. juli kl. 19.00. Hvert av programmene er på 25 minutter og er gjort i henholdsvis Levanger, der Skarpsno har sin base (Bønnesenteret), og i Stange utenfor Hamar der Honningdal bor. Dokumentarene ble gjort i 2018 og handler i vesentlig grad om sangens plass i våre møter.

– Sangen tar mye plass i våre møter, men det snakkes ikke så mye om det. Man fokuserer i etterkant gjerne på en god taler, en fin preken, men kommenterer sjelden sangen, sier Alf Henning Fredstad som har regi og ide til serien.

– Men sangen er jo halve møtet og gjerne mer til. Og den berører folk på litt ulike måter, sier han.

Mange variasjoner

Det finnes en rekke sanger og mange variasjoner i norske kirker og bedehus. De to nevnte herrer får seg forelagt følgende spørsmål: Hva er lovsang?

– Og så tar vi det egentlig derfra, sier Fredstad.

Det er altså reprisene. Og ganske snart er det klart for en premiere.

Nå er han og fotograf Daniel Øverland i ferd med å gjøre ferdig en ny versjon under samme vignett «Syng det ut». Den skal handle om Arvid Pettersen, en av de mest kjente og ettertraktede sangere og musikere i kristne kretser. Ja, hans repertoar har nådd enda lenger enn som så og oppgavene og reisedagene er mangfoldige for familien Pettersen.

 

Program i to deler

– Vi har møtt Arvid og kona Ragnhild i deres hjem utenfor Porsgrunn og på sommerhytta på Tjølling utenfor Larvik. Programmet blir gjort i to deler, og går etter hverandre. Total lengde blir 50 minutter, sier Fredstad.

Arvid Pettersen har også gitt ut egen bok. Og forfatteren Pettersen får også sin fortjente plass i denne dokumentaren som altså er programklar rett over i august.