Tor Stian Bratthammer ved enden av scenen. Lyset er satt og alt er klart.

Camp Meeting: Lyset – viktigere enn du tror

Det er viktig å ha alt i lyset. Det snakker Bibelen ofte om. Men det er viktig med lys også i mer materiell betydning. For eksempel i forbindelse med en TV-sending. Så legg merke til lyset under Camp Meeting på Hove, det er spesielt.

– Jeg tror det vi har kommet frem til av lys på scenen denne gang er noe av det bedre vi har komponert, sier prosjektleder for TV-sendingene, Arnfinn Mygland.

Og når han sier «vi» henviser han egentlig til Tor Stian Bratthammer. Han er selve «designeren» av lyset som skal brukes på scenen under hovedmøtene på Camp Meeting.

Firmaet hans heter Bratthammer og holder til i Sandnes. Bratthammer har en rekke oppdrag av denne type, men det har vært heller sjelden med Visjon Norge.

– Jeg hadde ansvaret for lys-settingen under Maldonados konferanse på Brunstad i Vestfold i august 2017, sier Tor Stian Bratthammer.

Dette er også et fag

Det å «designe» lys er et eget fag og han har brukt omtrent EN dag for å få alt riktig på scenen under Camp Meeting.

Bakgrunnen er i utgangspunktet sort, men Bratthammer har lagt på noe hvitt og komponert lyset ut fra det.

– Ting er ganske enkelt når vi har en standardisert scene og opplegg. Men der hvor ting må gjøres fra bunnen av, tar hele prosessen litt lengre tid, sier Bratthammer, som kaller seg både lysdesigner, rigger, systemtekniker m.m.

Og han har vært med lenge, 23 år for å være nøyaktig.

 

På vanlig vis

I det hele tatt gikk forberedelsene til første dag av Camp Meeting på vanlig tradisjonelt vis. Prosjektleder for TV, Arnfinn Mygland har fem kameraer til disposisjon.

Lyden i salen styres av Rune A. Halonen og blir i sin skjønneste orden til sendestart kl. 19.30.

Teknisk sjef for TV-sendingene er Øystein Løland. Alt virket rolig og rutinert før sendestart.

Selv prosjektleder for arrangementet, David Sagen, var i ferd med å «lande». Han hadde 194 stoler spredd utover og fant de seks siste til det tilmålte og lovlige 200 setene litt rundt omkring.

Han gikk rundt med meterstokken og passet på at avstanden var etter myndighetenes forskrifter.