Slik ser logoen ut, Vision Heaven skal fortelle verden hva Gud gjør i Europa, sier TV-leder Gwdat Mtrious. Kanalen er en vesentlig del av Visjon Norges internasjonale satsing.

Vision Heaven mot nye høyder, 13 år etter

Kristen-TV fikk sitt gjennombrudd her til lands da Visjon Norge kom på lufta i 2003. Fire år senere kom Vision Heaven, en engelsk-språklig søsterkanal for den store verden. Sistnevnte fikk en kort levetid, men gjenoppsto 6. mai i år.

For nå er det nemlig en ny tid for Vision Heaven, etter 10 år i dvale. Premissene er litt annerledes enn ved første forsøk, men det er store forhåpninger til denne kanalen i Visjon Norge-systemet. Ansvarlig redaktør Jan Hanvold sier:

-Det har åpnet seg nye muligheter for Vision Heaven nå etter at nettet er mer tilgjengelig. Første gang vi satset på kanalen var satelitt-utgiftene altfor høye og vi kunne ikke fortsette i lengden med det. Men jeg er glad for at vi nå har flere tilbud gjennom flere plattformer, kapasiteten er større enn tidligere, sier Jan Hanvold.

 

Foreløpig på nettet

Vision Heaven vises foreløpig på nettet, på Apple-TV, On demand-systemet og på web. Men TV-leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious, håper at det blir en ren TV-kanal om et år eller to.

-Vision Heaven er en engelskspråklig kanal som representerer oss. Den skal vise verden utenfor vårt kontinent hva Gud gjør i både Øst- og Vest-Europa. Vi kjenner historien og vi kjenner nåtiden, sier TV-lederen.

Programmene på Vision Heaven er mangfoldige. Det er en halvveis deling av Visjon Norges eget materiale, omgjort til engelsk, og importerte programmer, talkshows og serier gjort kun på engelsk.

-Vi skal gradvis utvide kanalen. Fra 1. september satser vi på live-sendinger fra forskjellige skandinaviske steder hvor vi har tilhold, enten via Visjon Sverige eller Visjon Norge. Det blir i første omgang en times direkte-sendinger fra kl. 15 til 16, og det gjøres fra vekselsvis Stockholm, Gøteborg, Bergen, Drammen. Det blir fokus på vårt arbeid ute i Europa, som Moldova og Albania, blant annet, sier Gawdat Mtrious. 

 

Ingen konkurranse

Det er ikke meningen at Vision Heaven skal konkurrere med et vell av amerikanske kristne TV-kanaler. Men kanalen skal først og fremst vise verden hva Gud gjør i Europa. Alle har egentlig muligheten til å se på kanalen via visionheaven.com, men markedsføringen er viktig.

-Derfor håper vi om ikke lenge å få promotert kanalen sterkere inn i land som Storbritannia, Australia og USA, sier Gawdat Mtrious.

Dette er en del av den internasjonalisering som Visjon Norge ønsker å gå. Det er i sin tid profetert over at det som startet som en norsk kristen TV-kanal i 2003, skal bre seg ut i resten av verden.

Vision Heaven er en viktig aktør i denne satsingen, i tillegg til de andre kanalene man har på farsi, arabisk og kanalen som retter seg mot innbyggerne på Balkan.