Ung artist med stor stemme, i onkels fotspor

Onsdag 9. september kommer den unge artisten Amalie Bjørnestad som gjest i Studio Direkte. Bjørnstad er niesen til «Kjell Elvis», som også er gjest samme dag. Derfor er det kanskje ikke så rart at Bjørnstad selv satser på musikken.

 

– Jeg har ikke tenkt så mye på hvordan det har vært å ha «Kjell Elvis» som onkel, eller hvilken rolle det har hatt for karrieren å vokse opp i en så musikkengasjert familie. I ettertid er det likevel klart at det har vært veldig positivt, sier Amalia som akkurat har fylt 16 år.

Hun er imidlertid klar på at familien og troen har vært avgjørende faktorer for den unge sangerinnen.

 

Støtte i troen

Det er ikke bare familie som har satt spor hos Bjørnestad, men også hennes tro til Herren: -Troen har vært til stor hjelp. Jeg hadde ikke så fine år på barneskolen. Plutselig fikk jeg et slags kall om at jeg skulle delta i en musikal på skolen. Troen har gitt meg mot til å stå på scenen.

 

Kjell Elvis som onkel

For Bjørnestad har vokst opp med Kjell Henning Bjørnestad som onkel, bedre kjent som «Kjell Elvis». Onkelen er godt kjent som profesjonell Elvis-imitator her til lands og i det store utland. Han har nylig sikret ny verdensrekord ved å synge Elvis-låter i sammenhengende 50 timer. Dette engasjementet har nok satt sine spor:

– Det går vel for det meste i country og gospel – slik som onkelen min spiller, forteller hun. Samtidig har hun skapt sin egen identitet som artist. Hun har en stor appetitt på alle musikksjangere, nevner hun.

 

Satset i ung alder

Den unge jenta har akkurat rukket å bli 16 år. Likevel har hun vært engasjert med musikken så å si hele livet. Hun forteller at hun ved 9-årsalderen forsto at hun ønsket å satse på musikken. Det store gjennombruddet har hun fått siste året:

– Over de siste året har jeg fått opptre på flere av de store musikkfestivalene her i Agder,  blant annet «American festival». Jeg spiller stadig vekk i Kristiansand for tiden. Jeg har også startet på musikkskole i Vennesla.

Amalie Bjørnestad kommer altså som gjest til Studio Direkte 9. september. Sendingen starter kl. 20.00. Hun kommer ikke til å danne par med sin onkel under Studio Direkte-sendingen, men Kjell Elvis og Amalie blir to separate gjester denne kvelden.

Amalie Bjørnestad, ung artist som blir å se i Studio Direkte onsdag 9. september.