Morten og Ann Helen Lindhjem fotografert utenfor sitt hjem i Israel i 2017 i forbindelse med en reportasje TV Visjon Norge gjorde på ekteparet.

Tilbake i Norge, men hjertet er fortsatt i Israel

Mandag 14. september kommer lederen av «Hjerte for Israel», Morten Lindhjem, som gjest i Studio Direkte. Lindhjem og kona har vært de siste tre årene i Israel. Ekteparet er er nå tilbake i Norge, men lidenskapen for det hellige land vedvarer.

«Hjerte for Israel» er et fellestiltak i Pinsebevegelsen. «Hjerte for Israel» har som formål å støtte Israel som land og folk gjennom anerkjente offentlige eller private organisasjoner i Israel:

– Vi har nettopp avsluttet et treårig opphold, sier Lindhjem. – Det har vært veldig berikende. Vi føler at vi har kommet Herren nærmere. Guds ord er samtidig blitt mer levende. Det har bare vært positivt å bo i landet.

– Israel har dessuten blitt et moderne land hvor det er lett for nordmenn å bo, forteller Lindhjem.

Ekteparet var i denne perioden bosatt i grenselandet til Judea, Samaria og Jerusalem.

 

Kall til Israel

Lindhjem forteller at det var en enkel avgjørelse å ta når de først hadde bestemt seg for å reise: -Vi kjente på et sterkt kall etter å reise til Israel. Dette hadde både jeg og min kone til felles. VI har tidligere feriert mye i Israel, men merket at vi hadde en større oppgave i landet. Vi undersøkte så mulighetene for å arbeide der nede som norske pinsevenner. Så gjorde vi oss rett og slett klare til avreise. Kort tid senere hadde vi ankommet landet. 

 

Lidenskapelig engasjement

Lindhjem reflekterer om en unik arbeidsdag i Israel over årene som har gått. Lindhjem forteller om hektiske dager, men at det likevel har gått problemfritt.

At ekteparet lidenskapelig har vært opptatt av sitt arbeid kommer klart frem:

– Den type jobb vi hadde som bestyrerpar gikk ut på å ta seg av kristne frivillige som reiste ned for å jobbe for organisasjonen. På dagtid jobbet vi med praktiske oppgaver relatert til dette, mens vi på kveldstid satt med mer administrative oppgaver. Det som er så fint er at selv om vi «hele tiden» har vært i jobb er vi egentlig ikke på jobb. Det blir mer som en livsstil.

 

Tilbake til gamle rutiner

I forbindelse med at den ene datteren til ekteparet starter sitt første år på videregående skole denne høsten er det naturlig at deres tid i Israel for nå er forbi. På spørsmål om de nå blir i Norge fremover er responsen likevel lite entusiastisk: -Ja, dessverre, svarer han lattermildt. -Vår dragning til Israel er blitt forsterket – både åndelig og sjelelig. Vi søker Gud for ledelse fremover. Av praktiske grunner blir vi nok i Norge nå, forteller han. 

 

Morten Lindhjem er altså gjest i Studio Direkte mandag 14. september. Sendingen går som vanlig fra kl. 20.