Møtet mellom Tore Bjørn Skjølsvik og Jan-Aage Torp gir oss to halvtimes programmer i «Hovedstaden», to mandager på rad.

SKULPTØREN OG MALEREN TORE BJØRN SKJØLSVIK I «HOVEDSTADEN»

Tore Bjørn Skjølsvik (81) er en av de fremste skulptører og malere i Norges nyere historie. Han blir gjest i programmet «Hovedstaden» to mandager på rad. «Hovedstaden» vises fast på TV Visjon Norge hver mandag kl. 19.00. 

Skjølsvik begynte å tegne og male allerede som åtte-åring. Men det var først da fetteren Olav Nils Sunde, og Sundes kjæreste, Lene Tangevald-Jensen, til fulle «oppdaget» hans kunst i 2016 at det ble fokus på hans arbeid..

Norges hovedstad, og etter hvert Oslos medier, fikk for alvor se hvilken begavelse man her hadde å gjøre med.

Olav Nils Sunde eier Color Line, en flåte som i dag består av blant andre velkjente skip som Color Fanatasy, Color Magic og Superspeed 1 og 2.

Lene Tangevald Jensen er på sin side journalist i det økonomiske tidsskriftet «Kapital». De tok på seg rollene som henholdsvis mesén og visjonær leder, og initierte TBS Gallery i hovedstadens fasjonable ambassadestrøk. Og hit kommer folk fra hele landet for å oppleve Skjølsviks livsverk. Hans kunst er for øvrig utstilt på flere enn 70 offentlige steder i Norge.

I «Hovedstaden» møtes Tore Bjørn Skjølsvik og hans venn, pastor Jan-Aage Torp.  Samtalen har ført til to episoder i «Hovedstaden» der den første kommer mandag 14. og den andre mandag 21. september, begge kvelder fra kl 19:00.