BILDE: Mor og datter, Helen Borge Johansen og Elen Victoria Borge Lysgård, sier seg fornøyde med dagens innsats. Mellom dem har vi programleder Randi Filtvedt Johansen.

 

Randi Johansen i full gang med ny sesong av «Hjertets sang»

Randi Filtvedt Johansen og resten av mannskapet bak produksjonen er i disse dager hektisk opptatte med innspillingen av fjerde sesong av det musikkprogrammet «Hjertets sang». Resultatene vises på TV Visjon Norge fremover.

–Vi håper at første episode vil være klar før jul, forteller programleder Randi Johansen.

Lokaler i full sving

Visjon Norge inviteres inn til Betel menighet, som ligger i selve hjertet av Mjøndalen – omtrentlig ett og et halvt steinkast unna Visjon Norges egne lokaler. Menighetslokalene er romslige og klart påspandert større oppussingsprosjekter i nyere tid. Det sterke førsteinntrykket vedvarer i det vi ledes inn til en mindre seksjon av menigheten, delegert til selve produksjonen. Allerede før klokken er passert 10 på formiddagen, er kameraene påskrudd hos produksjonsselskapet PrakTVerk som gjør jobben på vegne av TV Visjon Norge..

–Det er altså her vi holder til. Det er de samme lokalene vi har benyttet gjennom tidligere sesonger. Likevel er det akkurat som at det blir finere her for hver gang, forteller Johansen.

 

Knapt med tid til lunsj

Gjennom sesongens innslag vil det være både nye og kjente sangskikkelser å se. Johansen forteller om et velfylt program med varierte artister og musikksjangere. Allerede samme dag er det så hektisk på skjema at det knapt er tid til lunsjpause.

 –Nå er det en mor og datter som holder på frem til lunsj. Etter det får vi besøk av et sangektepar, godt kjent innen kristen sang og musikk over flere år.

Johansen henviser til henholdsvis Elen Victoria Borge Lysgård med moren Helen Borge Johansen, og ekteparet Berit- og Arne Øystein Rambekk.

 

Fra country til bedehussang

Det er ikke bare artistene, men også selve musikken som bærer preg av variasjon. Det er kristen sang og musikk det går i, selvfølgelig. Ellers er det lite til felles.

–Her har vi alt fra de gamle norske bedehussangene som presenteres til countrymusikk med inspirasjon fra det amerikanske kontinent. Det viktigste er at den enkelte artist får formidlet det vedkommende har på sitt hjerte. Det kan fint gjøres med ulik stil.

 

Honningdal på menyen

En av de mange artister med toner å dele i årets sesong er sunnmøringen Jan Honningdal. Han er godt kjent og har vært lovsangleder på fulltid i 35 år og regnes som en nestor innen norsk lovsangstjeneste. Over årene har han skrevet mer enn 200 sanger til glede for det norske, så vel som det større internasjonale publikum. Visjon Norge produserte i sin tid en dokumentar om mannen. Dokumentaren kan sees over nett her.

 

-En mening bak selve sangen

Johansen reflekterer over de tidligere sesongers mange innslag.

Hun forteller om musikken som en måte å uttrykke seg selv.

–Det er ikke bare musikken, isolert sett, som betyr noe, forteller hun.

–Tanken bak er å trekke frem sanger som betyr noe spesielt for artisten selv.

–En synger ikke bare en sang, men det ligger en mening bak selve sangen. Det har vært en lovsangsbølge over de senere årene vi gjerne ønsker å få være med på. Samtidig opplever jeg at det har vært et savn over den enkle musikken som reflekterer over livet, men som samtidig belyser Guds storhet og godhet. Med programmet ønsker vi å få med en bredde, forteller Johansen

 

På TV og internett

Den fjerde sesongen av «Hjertets sang» har ikke rukket å se dagens lys. Mens vi venter i spenning på årets premiere, minne vi om at samtlige av tidligere sesonger er gratis tilgjengelig på Visjonsfamiliens felles nettbaserte plattform, tvvision.no.

Se serien her.