Overalt finner man plakater som forteller oss å holde avstand, men Jan Hanvold har også laget seg en egen påskrift med en oppfordring om nærhet.

 

TV Visjon Norge i en pandemitid: Jan Hanvold ber om nærhet

Overalt hvor vi ferdes blir vi møtt av følgende: Hold avstand!  I disse pandemi-tider har vi lært oss å leve med minst en meter til nestemann. Men Jan Hanvold mener at vi ikke må glemme nærheten. TV Visjon Norge er viktig i disse tider.

Hanvold, leder av Visjon Norge, har ledet en rekke direkte-sendinger de siste ukene. Han merker at de bønnebegjær som hver dag kommer til TV-kanalen blir flere.

-Når kirker og bedehus stenger, så blir ensomheten større. Og det er den største sykdommen vi har, ensomheten, sier Jan Hanvold.

Hver dag i forbindelse med sendingen Studio Direkte så er innkomne bønnebegjær en vesentlig del av sendingen. Det bes hver kved for en rekke behov på direkte fjernsyn. Og Jan merker at behovet for bønn er blitt større i disse korona-tider.

 

Folks mange behov

-Det blir en forsterkning av de behov folk har, og i disse tider er det derfor mange bønnelapper som er koronarelaterte, sier han.

Derfor mener Jan Hanvold at Visjon Norges rolle er svært viktig i disse dager. Når kirker og bedehus stenger ned så er TV Visjon Norge for mange den alternative menigheten.

-Mange menigheter tyr jo til digitale sendinger så lenge man ikke kan samles i et lokale. Men for mange er ikke det noe godt alternativ. Folk har behov for det sosiale livet. Det skaper frykt å være alene, sier Jan Hanvold.

Han tror at vi alle, på et eller annet tidspunkt, vil ramle tilbake i det normale mønsteret igjen. Men inntil det skjer vil TV Visjon Norge ha et spesielt ansvar og en oppgave for å møte folks ensomhet og behov.

 

USA-menigheter nedlagt

Jan Hanvold refererer til at det i USA er lagt ned en rekke menigheter som en følge av den vedvarende korona-pandemien.

-Det er så mye som 25 prosent, faktisk, som har vært nødt til å stenge dørene. Og jeg tror ikke alle av dem kommer tilbake når vi en gang får normale tider, sier ham.

TV Visjon Norge kjører på med direktesendinger og et visst antall mennesker i salen innenfor de til en hver tid gjeldende smittervernsregler.

-Men vi har jo så klart tapt en del på at vi siden mars ikke har kunnet reise til våre faste oppdrag i land som Moldova, Albania og Israel. Vi har ikke hatt mulighetene til å skape momentum, som jeg kaller det, ved å være til stede for å dokumentere ting på direkten. Vi har tapt en del på det, så klart, men vi derimot fått være spesielt viktig for Norge. Og den muligheten takker vi for, sier redaktør og leder av Visjon Norge, Jan Hanvold.