November 2020

Statsledere fra Israel, Emiratene og Bahrain samlet for Abrahamsavtalene i Trumps ovale kontor (Foto: White House)

Det er ikke bare på covid-19 som har gjort 2020 til et spesielt år. Jeg tenker selvsagt på valget i USA, der media har «salvet» Joe Biden til president. Det er heldigvis ikke slik at media bestemmer dette, men man må følge de konstitusjonelle reglene. For den 14. desember er det de 538 valgmennene som skal møtes i sine respektive delstatshovedstader for å stemme på sin kandidat. President Trump og republikanerne påstår at det har vært gjennomført en gedigen svindel rundt dette valget, og det er varslet flere rettslige utspill. Det er ikke noen lett oppgave å vinne fram juridisk, så det er en lang vei å gå. Hvorvidt dette vil endre på resultatet gjenstår å se. Presidentvalget i USA angår hele verden, og er på mange måter et opprør mot den virkeligheten som media prøver å skape. Ser man hva de står for, er det et valg for eller i mot Gud.

Visepresident Biden på besøk i Israel i 2016. (Foto: Amos Ben Gershom/GPO)

Når det gjelder forholdet til Israel er det slik at Biden har framstått som en venn av Israel gjennom mange år. Likevel var det i hans periode som visepresident under Obama, at demokratene i USA viste sitt sanne ansikt overfor Israel. Like før Obama gikk av som president brøt USA sin lange tradisjon med å legge ned veto i FN mot resolusjoner som var negative og fiendtlige til Israel. Selv om Netanyahu den gang prøvde å få forståelse, ble det avvist av USAs regjering. Dette står i sterk kontrast til de fire årene med Trump. Uansett utfallet i USA er det viktig for Israel å ha en god relasjon med presidenten i verdens mektigste land. Derfor har både Netanyahu og Rivlin gratulert Biden med valgresultatet. Men jeg tror nok at Netanyahu ønsker at Trump skulle fortsette en periode til.

Abrahamsavtalene skaper et paradigmeskifte i Midt-Østen (Foto: White House)

Israel har ikke hatt en bedre venn i Det hvite hus enn Trump (Foto: White House)

De siste ukenes fredsavtaler mellom Israel og den arabiske verden håper jeg skal kunne bestå, selv om det er signaler om at Biden kan tenkes å redusere betydningen av disse. Det Trump har oppnådd er på mange måter et paradigmeskifte i politikken i Midt-Østen. Som et symbol på dette står selvsagt reverseringen av den Arabiske Ligas Tre nei i Khartoum fra 1967.

Både parlamentsmedlem Paolo Grimoldi i Italia (tv) og tidligere vinner av Nobels Fredspris, Lord David Trimble
har nominert Benjamin Netanyahu til Nobels fredspris. 

Obama gikk god for atomavtalen med Iran i 2015. Dette var et slag i ansiktet, ikke bare til Israel, men også til de arabiske statene som ser ublidt på Irans aggresjon. For land som Saudi Arabia, Emiratene og Bahrain ser derfor at de ikke kan stole på USA under demokratene. Forholdet til Israel derimot har utviklet seg positivt. Israel er det eneste landet i regionen som aktivt kjemper mot Irans proksy krigføring, og da spesielt i Syria. Trump kansellerte Obamas Iran-avtale, noe som sikkert har medvirket positivt til fredsavtalene med Israel. For fredsavtalene har både Trump og Netanyahu blitt nominert til Nobels fredspris. Men venstresidens hat mot Trump overskygger disse fredsavtalene. Det er usikkert hvordan Biden vil forholde seg til dette.

Avstemming i FN 19. november – Israel får igjen negativ oppmerksomhet. (Foto: UN Watch/Facebook)

Den onde agendaen som vil utslette Israel og kjempe mot Gud, har blitt satt delvis på pause. Men vi vet ikke for hvor lenge. La oss derfor be for Israel som aldri før. 

Hold Deg ikke stille, O Gud! Vær ikke taus, og vær ikke stum, O Gud! For se, Dine fiender lager oppstyr; og de som hater deg har løftet hodet. De har lagt listige råd mot Ditt folk, og rådført seg mot dem Du skjuler. De har sagt: «Kom, la oss utslette dem som nasjon, slik at Israels navn ikke lenger kan minnes.»  Salme 83:1-4

Saudi Arabias prins Bandar Al Saud: We too, are fed up with the Palestinians (Foto: House of Saud)

Dessverre ser det ut som vår regjering prioriterer det politiske korrekte når det gjelder Israel. Igjen har vår regjering stemt for resolusjoner i FN som fordømmer Israel. Når skal de våkne fra forførelsen? Etter Den Arabiske Ligas Khartoum-deklarasjon fra 1967 var det Frankrike som ledet Europa inn i den israelskfiendtlige politikken som har blitt rådende. I dag sliter Frankrike med radikal islamisme, og president Macron som har sett seg lei på dette, har blitt islamistenes nye hatobjektet, når han har erklært krig mot disse udemokratiske kreftene. Det mangler en grunnleggende forståelse av å se dette i sammenheng. Israel står som en bastion mot disse barbariske kreftene og fortjener all vår støtte. Trumps fredsplaner viser på en overbevisende måte at det går an å tenke utenfor boksen. Når selv Saudi Arabias kongehus sier at man er «fed up» med palestinerne, burde det ringe en klokke hos det politiske etablissementet. Neste år er det igjen stortingsvalg i Norge. Jeg håper på en ny regjering, som ikke følger i sine forgjengeres fotspor når det gjelder utenrikspolitikken. Hvor er det moralske kompasset kan man spørre? Jeg ber om en regjering som er med på å dra velsignelse fra Himmelens Gud over vårt land, noe vi får ved å velsigne Israel.

Israelkanalen har fått nytt kontonummer: 1506.49.09395 og Vipps 221012

Jeg minner igjen om Israelkanalens Vipps-nummer: 221012, samt det nye kontonummeret 1506.49.09395, som gjør det mulig med avtalegiro. Dersom dere ønsker avtale-giro vil jeg be dere ta kontakt med oss, slik at vi kan få sendt dere de nødvendige skjemaene.

Tusen takk for all støtte og forbønner. Jeg trenger forbønn slik at Israelkanalen kan bli mer effektiv når det gjelder å nå  ut med informasjon og skape nye programmer. Be om at mer tid blir tilgjengelig for denne delen av Visjon Norges arbeid. Igjen, takk for at du står med, og må Gud velsigne deg og ditt hus rikelig!

ISRAELKANALEN I SOSIALE MEDIER