BILDE: Ragnhild Angell er kjent fra Barne-TV tidligere. Men hun har aldri vært med på mer arbeid enn med «Julekalenderen».

 

«Julekalenderen» vises for første gang på julaften

De siste månedene har Visjon Norge utført tidenes største TV-satsing mot barn og ungdom. Og en liten smakebit av «Julekalenderen» blir klar til årets høytid. Publikum får se første episode på julaften kl. 17.30. Resten kommer neste år.

 

–Å satse på yngre mennesker er viktig. Vi vet at de fleste blir frelst allerede i tenårene, forteller leder for Visjon Norge, Jan Hanvold.

Derfor har Visjon Norge lang tradisjon med å produsere innhold som retter seg direkte mot yngre mennesker. Men i år er en helt ny standard satt.

 

Høy kvalitet med begrenset budsjett

Produksjonskvaliteten på årets julekalender, som totalt består av 24 episoder, er nemlig av den mer sjeldne sorten. Det forteller blant annet sangerinne, skuespiller og programleder hos Visjon Norge, Ragnhild Angell:

–Det vi har klart med årets julekalender, fra manus, scenograf, utførelse og opptak, er  imponerende. Det er klart at Visjon Norge har et mye lavere budsjett enn de større film- og serieproduksjonene. Likevel har vi faktisk fått skyt fra personer med profesjonell bakgrunn fra denne bransjen, forteller hun. 

 

Lokale opptak, men tropiske landskap

Det hører til selvfølgelighetene at en skikkelig julekalender baserer seg på bibelske fortellinger. Når mulighetene for utenlandsreiser ikke lar seg gjennomføre som følge av korona-pandemien, kan det bli ekstra vanskelig å gjenskape bibelske landskap.

Men ingen utfordring virker å være for stor for Visjon Norges produksjonsteam i år. Med kreativitet og velvilje har resultatet blitt overraskende bra, selv om innspillingene utelukkende har funnet sted i lokale strøk. 

–Innspillingene er gjort i Visjon Norges lokaler her i Mjøndalen. Vi har også gjort endel opptak på Visjon Gjestegård i Hokksund. Etter planen skulle vi blant annet reist til Israel, men det gikk jo ikke, sier Ragnhild Angell.

–Heldigvis har prosjektet vært ledet at profesjonelle folk. Ellers har de aller fleste på Visjon Norge bidratt på ett eller annet vis. Vi har hatt et usedvanlig høyt antall skuespillere denne gangen. Visjon Norges seere vil nok dra kjensel på flere kjente ansikt fra kanalen, forteller Angell.

 

Viser første episode i år

Første episode vises på julaften kl. 17.30. Som følge av årets unike omstendigheter blir resten av innslagene utsatt til julen 2021.