BILDE: Jostein Kirkenes i spissen for Misjonsbefalingen er klar for årets første TV-sending med det populære musikkprogrammet “Syng med”.

 

Sesongpremiere “Syng med”: Stemning med Kirkenes

Tirsdag 12. januar sendes årets første “Syng med” på TV. Jostein Kirkenes med band debuterer som faste gjester. –Vi håper seerne fortsetter å engasjere seg, sier programleder Astri Weber Gellein Laurendz.

 

–For engasjerende innhold skal det bli. Det er ingen tvil om at denne gjengen kan skape stemning, sier en fornøyd programleder.

 

Klar til til sending

Engasjementet til Astri finner vi igjen hos Jostein, som har store forventninger til premieren. Jostein Kirkenes, best kjent fra sine tre tiår som lovsangsleder hos Evangeliesenteret, forteller at tiden var moden for en forandring. Når muligheten presenterte seg for å delta fast i det populære musikkprogrammet, var Kirkenes klar:

–Jeg er kjempestolt og veldig glad for at vi får lov til å stå på Visjon Norges plattform for å synge og spille. På oppfordring fra kanalens seere blir det gamle bedehussanger med fullt engasjement. Dette er noe vi har inntrykk av er et savn i en del kristne kretser.

 

Fortsatt rom for variasjon

Selv om Josten Kirkenes med band nå tiltrer som fast innslag ved programmet, legges det likevel til rette for at andre artister slippes til:

–Ja, det er klart vi må ha variasjon. Derfor vil vi fortsette å invitere andre artister til å delta under sendingene fremover. Vi regner med å ha en gjest, i tillegg til Kirkenes, ved hver sending. Denne gangen er det artist Steinar Aldersjøen som deltar i andre del av programmet, forteller Laurendz.

 

Ønsker aktivt engasjement

Hun forteller videre at “Syng med” fortsatt ikke er et program som er ment til å nytes i det stille. Kjernen av konseptet forblir at seerne skal være med artistene som opptrer, i sang.

-I korona-tider er programmet kanskje ekstra viktig, mener hun:

–Vi registrerer at det er flere som av forskjellige årsaker, er hindret fra å oppsøke menigheter og andre arenaer for sang og musikk. Derfor er det så herlig at vi kan komme med et TV-sendt alternativ, sier hun

Laurendz inviterer også seerne til å komme med egne sangønsker:

–For all del, ring inn. Vi er svært fornøyde for alle forslag. Sjansene for at det er nettopp ditt ønske som fremføres av kveldens artister, er store.

 

Holdes uten publikum

Korona-viruset og dets følger har dessverre fulgt oss med inn i det nye året. Over de seneste dagene har Visjon Norge skrevet om flere arrangementer som er blitt kansellert som følge av nåværende restriksjoner. Men, “Syng med” fortsetter altså tilnærmet som normalt.

–Dette betyr på ingen måte at vi ikke tar situasjonen på alvor. Vi følger alle smittevernregler som offentlige myndigheter formidler. Av respekt for den nåværende situasjonen har vi besluttet å sende programmet uten publikum.

–Vi er optimistiske for fremtiden, men tiden vil vise når vi kan invitere publikum tilbake i salen, sier Laurendz

 

Sending fra samme sted, til samme tid

Til slutt forsikrer programlederen oss om at programmet ellers forblir uforandret.

–Sendingene sendes fortsatt fra Visjonskafeen i Drammen, annenhver tirsdag kl. 20 til 22.

Laurendz beholder sin rolle i programleder-duoen med Jan Hanvold.