BILDE: Klar, ferdig, gå! Liv Heidi Røe foran senga til Herodes, ett av stedene det skal gjøres opptak til den omfattende produksjonen av «Julekalenderen».

 

Liv Heidi tenker på jul: Skal holde styr på 150 skuespillere

Det er lenge til jul, men for de som skal produsere «Julekalenderen» er det ikke mer enn tiden og veien. Og den som skal holde styr på logistikken, eller holde i alle tråder, det er Liv Heidi Røe. Blant annet handler det om 150 skuespillere.

 

TV-seerne fikk en smak av «Julekalenderen» på selveste julaften i fjor. En såkalt «pilot» som ga folk en fornemmelse av hvordan resten blir.

Liv Heidi Røe er nylig ansatt som produksjons-koordinator for prosjektet som skal være klar til visning fra 1. til og med 24. desember i år. For TV Visjon Norges del er dette noe av det største som er gjort.

–Akkurat nå er vi i startgropene for å produsere de resterende 23 episodene, forteller Liv Heidi. – Vi håper å gjøre tre episoder pr. måned.

Et såpass omfattende prosjekt krever lang redigeringstid. Dette må også legges inn i den totale planen.

 

Her produseres det

Foreløpig har produksjonsteamet jobbet på tre såkalte lokasjoner:

1: TV-bygget i Mjøndalen, der ikke minst Herodes enorme seng er plassert.

2: Stallen på Visjon Gjestegård er et annet sted det «skytes». Dette er for øvrig hjemstedet til Tussi, eselet som Visjon Norges seere var med å finansiere.

3: Et grustak har også vært benyttet som scene for innspilling av den første episoden..

–Men vi kommer til å utvide antall lokasjoner radikalt, sier Liv Heidi. – Kanskje blir det så mange som 100, for alt jeg vet.

Antall skuespillere kan bli så mange som 150. Mange er ennå ikke kontaktet. Men det er en del å hente både fra Visjon Norges egne rekker – og utenfra.

–Nei, alle er ikke forespurt ennå. Så dette blir spennende. Det er litt stille før stormen nå, sier Liv Heidi Røe.

 

Disse spiller Josef og Maria

Dette er den kjente historien om Josef og Maria, de vise menn og Herodes.

–Hvem som skal spille Josef og Maria er jo klart. Det blir Daniel Haddal og Elisabeth Pyra Sandnes, sier Liv Heidi Røe. Hun har ikke selv erfaring fra denne type TV-arbeid.

–Jeg har drevet barnehage i mange år og man lærer en god del om logistikk da, sier hun.

Og tenker du at Liv Heidi er en dame du har sett før, så er ikke det utopi. Hun er fast innslag i Visjon Lovsang og har vært med på flere TV-produksjoner med Visjon Norge.

Men nå blir hun altså utenfor TV-kameraene, dette er dama som skal holde i trådene for en produksjon som er svært omfattende, men som vil være til velsignelse for norske TV-seere i mange år fremover.