BILDE: Forfatter og daglig leder for «Besteforeldrenett», Ingar Clausen, er gjest i Studio Direkte fredag 26. februar. Han ønsker å motivere besteforeldre til å be for barnebarna.

 

Ingar Clausen motiverer besteforeldre til bønn

Forfatter Ingar Clausen (75) reserverer to titler for seg selv; genuin bestefar og konservativ lutheraner med økumenisk aksept. To roller som lett lar seg forene når han setter i gang med sitt daglige gjøremål: Å lære besteforeldre å be for sine barnebarn.

 

Dette blir tema når forfatteren blir gjest i Studio Direkte 26. februar. Han er fra Porsgrunn og har over 30 års erfaring som søndagsskolelærer. Jesus har han fulgt siden 1958, da han som 13-åring ble frelst på sommerleir i Fyresdal. Siden har årene gått, og i dag er han blitt bestefar til tre barnebarn og gått av med pensjon, men det setter ingen stopper på engasjementet.

 

–Det jeg brenner for, er å motivere og inspirere besteforeldre til aktivt å ta del i bønnearbeidet rettet mot deres barnebarn, forteller han.

 

–Ikke «nytt krutt», men det fungerer

Til daglig leder han nettverket «Besteforeldrenett», som felles tar engasjementet videre.

–Det vi kommer med, er ikke «nytt krutt», for å si det sånn. men vi setter det sammen på vår måte, og det fungerer. Her er det saksorienterte og tematiske bønner til Gud som gjelder. Det blir for svakt å «bare» be en enkel bønn i ny og ne.

–For tiden formidles budskapet i stor grad over sosiale medier. Tidligere har vi organisert flere foredrag for å være til inspirasjon for forkynnelse om Jesus.

–Men nå om dagen foregår det meste digitalt, tilføyer han.

 

Ønsker å innlede samtale om ny bok

Å formidle et klart budskap, er viktig for Clausen. Det har han også vært opptatt av i boken «Åssen var det a bestefar», fra høsten 2020.

Boken består av samtaler over flere år, som forsøker å besvare de mest vanlige spørsmålene om troen, fra barnebarna, og forsøker å betjene barn og ungdom i en stadig mer krevende hverdag, fremkommer det av forlaget (Ventura) sine nettsider.

–Det er klart at dagens unge har mange spørsmål om kristen kultur og bibelhistorie som er utelatt fra det offentlige skoleverket. Her føler jeg et klart ansvar, men det må skje naturlig. Jeg ønsker å være en forteller, og ikke en fordømmer, slik at personen selv lærer å kjenne Jesus. Det har jeg forsøkt å gjøre i denne boka, og med det ønsker jeg å skape dialog rundt spørsmål som barn og unge sitter inne med. Boka er sånn sett en samtalestarter, sier Clausen.

 

Oppfordrer bestemødre til å ta kontakt

Men et halvt års tid før boka ble lansert, var altså «Besteforeldrenett» stiftet. Og nå mener han at det er på tide å få kvinner inn på banen:

–Jeg anser mitt arbeid gjennom «Besteforeldrenett» som svært viktig. Dette uforpliktende og avslappende tillitsforholdet mellom barnebarn og besteforeldre, som legger til rette for den gode dialogen, ønsker vi å dyrke videre.

–Men èn sak jeg ønsker å endre, er kjønnssammensetningen i styret. Vi er for tiden bare bestefedre, så det er klart vi ønsker å rekruttere et par bestemødre også.

–For all del, ta kontakt. All kommunikasjon foregår digitalt om dagen, så det er ikke så viktig hvor i landet du bor, sier han.

 

Ingar Clausen kommer altså som gjest til Studio Direkte fredag 26. februar. Sending fra kl. 20.