Solveig Graff fra redaksjonen i Visjon Norge lever hektiske dager på hjemmekontor i Røyken, men tar seg tid til en kort samtale med minst èn meters avstand.

 

Bak kulissene på Visjon Norge: Legger til rette for evangeliet på TV

–Det er fantastisk å se at jobben man gjør er til glede for andre, at Guds ord kommer på TV og at folk blir frelst. Ingen ting varmer mer enn å snakke med eldre partnere som forteller at de ikke hadde klart seg uten TV Visjon Norge.

 

Det forteller Solveig Graff (43) etter å ha invitert oss inn til «hjemmekontoret» i Røyken, der hun er bosatt med mann og to barn. Hun er en av tre ansatte ved redaksjonen i TV Visjon Norge. Dagene går i å planlegge Studio Direkte-sendingene til punkt og prikke, slik at alt er klart når kameraene skrus på klokken 20.

 

–Det er med Guds hjelp at vi får det til

Solveig mener at det hele egentlig ikke skulle vært mulig. Visjon Norge sender 24 timer i døgnet og med direktesendinger så og si hver kveld året igjennom. Og dette gjøres med beskjedne ressurser sammenliknet med andre aktører.

–Dette hadde ikke vært mulig uten Guds hjelp, forteller hun.

 

Hektiske dager fra hjemmekontoret

Etter at tema for sendingen er satt, og musikken og innslag notert på kjøreplanen, er en viktig del av jobben til Solveig å sørge for at kveldens gjester er invitert. Her kreves det god planlegging med programleder for kvelden, men også til tider et stykke detektivarbeid, for dette er ikke alltid like lett:

–Vi forsøker å «booke» tre gjester til hvert program, og her er vi opptatt av at det ikke bare er «den kjente pastoren som alle har hørt om», som gis en plattform. Vi ønsker også å legge til rette for at den allminnelige mannen i gata, som sitter inne med sterkt vitnesbyrd. -Det ligger mye arbeid i å spore opp alle disse personene og av og til kan det være «gudfeldigheter» som leder oss til kontakt, sier hun. 

–Jeg er overbevist om at det fortsatt er mange historier der ute som fortjener TV-tid, så her bør terskelen ligge lavt for å ta kontakt, forteller hun.

 

–Det er blitt mange samtaler gjennom årene, og det er fantastisk å bli kjent med så mange flotte mennesker. Det er en av gledene med å jobbe her, sier Solveig.

 

Jobben i Visjon Norge, et bønnesvar

Solveig Graff, opprinnelig født og oppvokst i Hommelvik, to mil nord for Trondheim, forteller at det var dragningen til Sannhetens Ord Bibelsenter i Slemmestad som førte henne sørover på slutten av 1990-tallet. Ferden gikk videre til hovedstaden og Universitetet i Oslo, hvor hun utdannet seg til tannpleier.

–Den jobben fungerte greit i noen år, men ble til slutt en for stor belastning for ryggen. Da ba jeg til Gud om å finne ut av hva jeg skulle gjøre videre. Så opplevde jeg at Visjon Norge var svaret.

–Jeg husker at mannen min spurte meg om hva i alle dager jeg hadde der å gjøre. Uten greie på verken kamera eller lyd, var det rart å tro at dette var en plass hvor det var behov for meg, forteller Solveig

 

Men i 2011 ble det utlyst en stilling i Visjon Webshop, der Solveig ble ansatt til å selge sendetid for reklame til kristne bedrifter. Etter det er hun blitt et kjent ansikt i lokalene til Visjon Norge:

–Det er blitt en mangfoldig karriere på meg, her på huset. En stund fikk jeg jobbe med Barne-TV, så fikk jeg jobb som prosjektleder til Studio Direkte, og nå jobber jeg altså i redaksjonen. Det er nok å gjøre, men det hender jeg også stiller opp ved musikkopptak eller ved behov for en bakgrunnsstemme til kanalens egne reklamefilmer. På fritiden synger jeg i koret til Sannhetens Ord, jeg må bidra på den fronten også, sier hun.

 

–Viktig å stå sammen i den siste tiden

Kristendommen har vært en del av livet til Solveig siden dag èn. Som datter av to foreldre med bakgrunn som misjonærer for Sjømannskirken, har hun lært en ting eller to om hvilke oppgaver som bør prioriteres blant kristne:

–Broren min er faktisk født i Japan. Men jeg kom til verden for sent, dessverre. Så det eventyret gikk jeg glipp av, forteller en lattermild Solveig.

–TV Visjon Norge er en kanal som når mange og vi får uttalllige tilbakemeldinger fra takknemlige mennesker over hele landet. Vi lever i krevende tider hvor åndskampen hardner til. Vi i redaksjonen opplever at veldig mange, både ledere og enkeltpersoner, stiller opp og deler ut det Herren har lagt på deres hjerter. Samtidig merker vi til tider negative utfall mot virksomheten.

–Vi må tåle kritikk når det er fortjent, men i det store og hele lengter jeg etter en større enhet blant oss kristne der vi legger uenigheter til side og i stedet arbeider sammen for å bringe evangeliet ut til vårt kjære land, sier Solveig Graff som også legger til:

 

–Vi vet at det Visjon Norge gjør fungerer, det er også mange ufrelste som følger med på kanalen.