Visjon Norge satser på digitale løsninger. Nykommeren er sendinger på DAB-radio.

 

Visjon Norge også på radio – nå på DAB i 23 distrikter

FM-nettet utfases i Norge. – Derfor er det viktig at Visjon Norges tilbud på radio moderniseres. Og det er DAB som gjelder. Dette har for oss vært en gradvis prosess over flere år, men nå er vi et godt stykke på vei.

 

Det forteller TV-leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious. Kanalen er nå tilgjengelig på DAB-radio i totalt 23 distrikter rundt om i Norge. Om, og eventuelt når, et riksdekkende tilbud blir realisert, det gjenstår å se.

–Vi har ekspandert så raskt som vi overhode mulig, for per dags dato er det rett og slett ikke flere tilgjengelige ressurser til dette formålet. Men det tilbudet vi har fått til, er jeg stolt av, sier TV-lederen.

 

Satser på radio

–Programmene du får på radio, er de samme som går på TV. Du kan blant annet lytte til de kjente Studio Direkte-sendingene, dersom du for eksempel befinner deg i bilen på kveldstid, forteller Mtrious.

Studio Direkte sendes altså i tidsrommet kl 20-23 på kvelden.

Han forteller videre om en større satsing på et «eget» radio-tilbud, den siste tiden:

–Denne uken fikk vi premieren på det nye radio-programmet «Midt på dagen». Dette er et litt annerledes live-konsept enn det vi har gjort tidligere, hvor det først og fremst er radio og podcast som er de tenkte plattformene. Men så går det også å følge programmet på TV, sier Mtrious.

Samtidig skal det nevnes at «Midt på dagen» har sendetid mandag til fredag fra kl. 12 til 14, og er omtalt i egen sak.

 

Dette er DAB

DAB, eller «Digital Audio Broadcasting» som det så fint heter på engelsk, kan med korte og mer lettfattelige ord omtales som «digital radio». Det står i kontrast til det tidligere FM-nettet, som fungerte analogt.

Men hva er fordelene? Jo, her gis bedre kapasitet med mulighet for flere radiokanaler over samme frekvenser, og ikke minst et reelt kvalitetsløft på selve lyden. Dette lå til grunn da Stortinget besluttet å stenge FM-nettet, allerede i 2011.

For å lytte til DAB, kreves det egen radio med muligheter for nettopp dette. Men det kan uansett være en god investering for fremtiden. Slike radioer er for øvrig tilgjengelige i de fleste elektronikk-handler. 

 

Her er Visjon Norge på DAB

Det er stor sannsynlighet for at du kan lytte til Visjon Norge på DAB allerede i dag. Kanalen er tilgjengelig i følgende distrikter:

–  Oslo  

–  Østfold 

–  Drammen & Eiker 

–  Hedmark & Oppland 

–  Østerdalen 

–  Valdres, Gudbrandsdalen 

–  Vestfold 

–  Grenland & Drangedal 

–  Sunnmøre 

–  Agder både øst og vest  

–  Romsdal 

–  Sør-Trøndelag 

–  Fosen 

–  Indre Trøndelag 

–  Nordhordland 

–  Rogaland 

–  Sunnhordaland 

–  Bergen 

–  Hardanger 

–  Salten 

–  Harstad 

–  Nord-Troms