BILDE: Fredrik Løvland (t.v.) debuterte som programleder i «Midt på dagen» torsdag. Med seg i studio hadde han Terje Kingsrød.

 

Fredrik tok styringen i «Midt på dagen», sammen med Terje

TV Visjon Norge har mange strenger å spille på. Når det blir hull i den opprinnelige planen finnes det alltid krefter å sette inn. Som torsdag 8. april da «Midt på dagen» igjen var på lufta. Plutselig var Fredrik Løvland programleder.

 

Han er ingen nybegynner i faget. Fredrik snakker flytende svensk og har således vært brukt mye på søsterkanalen Vision Sverige. I tillegg er han fotograf, reporter og han kan sitte bak spakene i kontrollrommet under en direktesending.

Men det var altså som programleder han stilte torsdag kl. 12.00.

–Jeg fikk en henvendelse på grunn av forfall i programleder-troppen. Og da var jeg klar, sier Fredrik som bedyrer at han var fryktelig nervøs før sending.

–Sjeldent nervøs, vil jeg si. Men det gikk vel greit, jeg liker dette konseptet. Det er rettet både mot radio og TV og er et klart annerledes konsept enn den live-sendingen som går på kveldstid, nemlig Studio Direkte. Vi trenger jo mangfoldet, TV Visjon Norge er på lufta 24 timer og da må det være variasjon, sier Fredrik Løvland.

 

Tredje uken på lufta

«Midt på dagen» er i ferd med å gjennomføre sin tredje uke på lufta. Konseptet er en type prøveordning frem til sommeren, men det er ikke umulig at det blir en lengre levetid på programmet.

Gøril Kristoffersen, som debuterer som programleder, sier: – Jeg merker fremgang for hele konseptet fra gang til gang. Dette er jo et prosjekt der mye blir til mens vi går. Og det er fint at programlederne er litt forskjellige, dermed kan vi påvirke sendingene på litt ulike måter.

Gøril mener det er fantastisk at man på denne måten kan få være med å utvikle et programkonsept.

Yngstemann i flokken av programledere, Simon Johansen, sier at den nye jobben hans har gitt mersmak.

 

Alt er ikke perfekt

–Det er alltids noe å bemerke fra gang til gang. Men det er rom for at ikke alt er perfekt fra dag en. Vi forbedrer oss hele tiden, både på innholdssiden og når det gjelder teknikken, sier Simon Johansen som også arbeider med websidene til Visjon Norge. I tillegg studerer han statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

De andre faste programlederne, i tillegg til Gøril og Simon, er følgende: Terje Kingsrød, Svend Oscar Pedersen, Miriam Lindset og Arne Pedersen.

Torsdagens utgave av «Midt på dagen» er tenkt å ha en annen tilnærming enn ellers i uken. Denne sendingen har undertittelen «Si det» hvor folk blir inspirert til å kommunisere med studio. Programledere denne dagen er Trine Overå Hansen og Jan Hanvold. Det er meningen at dette konseptet er på lufta neste uke.