BILDE: Fredrik Løvland (t.v.) debuterte som programleder i «Midt på dagen» torsdag. Nå vil du se Fredrik permanent hver onsdag sammen med Simon Johansen.

 

Fredrik og Simon leder «Midt på dagen» onsdager

Fredrik Løvland fikk sin debut som programleder for «Midt på dagen» sist torsdag. Da i spann med Terje Kingsrød. Egentlig var det en gjesteopptreden, men nå blir Fredrik fast i samme rolle hver onsdag frem til sommeren.

 

Direkte-programmet «Midt på dagen» starter på sin fjerde uke. Fra tirsdag til og med fredag møter du våre nye og energiske programledere to timer hver dag. Programmet er beregnet for både radio og TV. Derfor er både studio og teknikk av den litt enklere sorten enn hva man er vant med for eksempel i Studio Direkte på kvelden.

Miriam Lindset og Gøril Christoffersen er først ut også denne uken, kommende tirsdag 13. april.

Dagen etter er altså Fredrik Løvland på plass sammen med Simon Johansen, yngstemann i hele programleder-buketten.

 

Lang TV-erfaring

Fredrik har lang erfaring på flere poster i en TV-produksjon. Han snakker flytende svensk og har således vært brukt mye på søsterkanalen Vision Sverige. I tillegg er han fotograf, reporter og han kan sitte bak spakene (regi) i kontrollrommet under en direktesending.

Men det er altså som programleder han stiller nå hver onsdag kl. 12.00.

–Jeg fikk en henvendelse på grunn av forfall i programleder-troppen. Og da var jeg klar sist torsdag, sier Fredrik. – Jeg liker dette konseptet. Det er rettet både mot radio og TV og er et klart annerledes konsept enn den live-sendingen som går på kveldstid, nemlig Studio Direkte. Vi trenger jo mangfoldet, TV Visjon Norge er på lufta 24 timer og da må det være variasjon, sier Fredrik Løvland. Med hans inntreden onsdager får Arne Pedersen fri på dagtid og kan konsentrere seg fullt og helt i jobben som programleder for Studio Direkte.

 

Fjerde uken på lufta

«Midt på dagen» er en type prøveordning frem til sommeren, men det er ikke umulig at det blir en lengre levetid på programmet.

Gøril Kristoffersen, som har debutert som programleder, sier: – Jeg merker fremgang for hele konseptet fra gang til gang. Dette er jo et prosjekt der mye blir til mens vi går. Og det er fint at programlederne er litt forskjellige, dermed kan vi påvirke sendingene på litt ulike måter.

Gøril mener det er fantastisk at man på denne måten kan få være med å utvikle et programkonsept.

Yngstemann i flokken av programledere, Simon Johansen, sier at den nye jobben hans har gitt mersmak.

 

Alt er ikke perfekt

–Det er alltids noe å bemerke fra gang til gang. Men det er rom for at ikke alt er perfekt fra dag en. Vi forbedrer oss hele tiden, både på innholdssiden og når det gjelder teknikken, sier Simon Johansen som også arbeider med websidene til Visjon Norge. I tillegg studerer han statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.