BILDE: Tirsdag kommer lederen for «Ungdom i Oppdrag», Andreas Nordli, som gjest til «Live fra Bergen. Tema blir det betydelige ungdomsarrangementet «The Send» som skal gå av stabelen sommeren 2022. Foto: Kyrre Hovde/Norge IDAG

 

Andreas Nordli initiativtaker for «The Send Norway»

Tirsdag 20. april er leder for «Ungdom i Oppdrag Norge», Andreas Nordli, gjest i «Live fra Bergen». Tema for kvelden blir det betydelige arrangementet «The Send Norway» som etter planen avholdes 25. juni 2022 i Telenor Arena.

 

– Dette kan bli det største som har skjedd i norsk kristenhet på flere tiår, hevder redaktør Bjarte Ystebø for avisen Norge IDAG i en artikkel publisert på egne nettsider i forrige måned.

 

–Mobiliserer en generasjon unge kristne

Det er et tyvetalls aktører som sammen er oppført som arrangører for «The Send Norway» – et arrangement som først ble avholdt i Florida, USA i 2019, før korona-viruset satt hele prosjektet på vent. Selve initiativtakeren er organisasjonen «Ungdom i Oppdrag» med Andreas Nordli i spissen.

–Vi vil mobilisere en generasjon unge kristne til å si nei til likegyldighet og passivitet, og som sier ja til engasjement i Guds rike, forteller den ambisiøse lederen til Norge IDAG.

Arrangementet skal etter planen gå for fullt i 12 timer, med god tid til lovsang, deler med undervisning og forkynnelse, forbønn og tid til personlig overgivelse, skrives man på arrangementets nettsider.

Så langt har det felleskirkelige arrangementet blitt avholdt i USA og Brasil.

 

Tok over etter Alv Magnus

Andreas Nordli arvet ledervervet fra den kjente norske forkynneren Alv Magnus allerede i 2009, og har siden den gang ledet det som er den norske avdelingen av den internasjonale organisasjonen «Youth With A Mission».

Den norske avdelingen sysselsetter 300 arbeidere fordelt på ni sentre, som alle deler samme motto: «Å kjenne Gud og gjøre Ham kjent».

 

«Live fra Bergen» til fast sendetid

Programmet «Live fra Bergen» ser du til fast sendetid tirsdager kl. 22, og denne kvelden blir intet unntak. Programledere er som vanlig Bjarte Ystebø og Linn Myhr.

«The Send» – eller «Å Sende»; slik vi kanskje kan si her til lands, har fått tittelen etter arrangementets overordnede mål: Nemlig å sende evangeliet ut til alle verdens folkeslag.