BILDE: Svein og Miriam Lindset forbereder seg for nok en månedlig maraton-sending i bønnenes tjeneste.

 

1.mai er arbeidsdag for Lindset: Tar ikke fri fra bønnen

Lørdag 1. mai er ingen hviledag for Visjon Norges bønneleder. Svein Lindset skal på jobb når andre har fri. Han og kona Miriam skal som vanlig første lørdag i måneden vie hele Studio Direkte–sendingen til bønn.

Vi ber spesielt for de nordiske landene. Felles for samtlige er korset i flagget. Det er til tider en kamp mellom himmel og helvete.

Det sier bønneleder på Visjon Norge, Svein Lindset. Han forteller om den kristne verdiarven som selve grunnfjellet for de nordiske landene. –Det må vi også huske på i tiden som kommer. Til høsten er det stortingsvalg, så da er det viktig å be om at rettferdige og oppriktige ledere vokser frem, legger han til.

 

–Kamp mellom himmel og helvete

Stortingsvalget i Norge avholdes i september.

–Det er til tider en kamp mellom himmel og helvete, liv og død. Dette kommer klart frem i den seneste abort-utviklingen på ytre venstreside, forteller Lindset.

Det seneste, og mest radikale vedtaket, ble fatter på Sosialistisk Venstrepartis landsmøte i forrige uke. Der stemte majoriteten av møtets delegater for ny abortgrense på 22 uker – og samtidig avvikle dagens nemndsordning.

Tidligste kjente vellykkede fødsel ble utført i uke 21.

Også Arbeiderpartiet, Partiet Rødt og Miljøpartiet De Grønne har vedtatt liberaliseringer av dagens abortlovgivning, men i ulik grad.

–Dette er jeg sterkt imot. Jeg håper absolutt ikke slike ukristelige forslag får flertall til neste stortingsperiode, sier Svein Lindset i klar tale.

 

Fortsetter å be for ekteskapet og familien

–Men kampen som kjempes, viser seg på flere fronter. Under forrige tretimers bønneprogram la vi bønnetrykk på gode og sunne ekteskap og familier. Det er helt naturlig for oss å vektlegge dette, også denne gang. Skilsmisser tas ut, og familier splittes som aldri før, hevder bønnelederen.

 

–Er her for å redde sjeler

Men Svein Lindset er aldri i tvil om hva hovedmålet er:

–Nei, det er å redde sjeler fra å gå fortapt, å se mennesker bli frelst. Det er det også denne gangen. Vi får inn bønnebegjær som angår nettopp dette. Mennesker som ønsker at vi skal be for blant annet barnebarn. Det er det alltid rom for, og det blir det også på lørdag, sier Lindset.

 

Bønn hele sendingen

Under lørdagens program av Studio Direkte, den 1. mai fra kl. 20, blir det bønn fra start til slutt undrer den tre timer lange sendingen. Da er Svein Lindset på plass. Med seg får han kona, Miriam, og Fredrik Løvland.

 

Løvland er for tiden en av programlederne på onsdager i det nye live-konseptet på TV Visjon Norge «Midt på dagen».

Svein Lindset oppfordrer deg der hjemme til å delta på nattverd, hjemmefra. Se hans videohilsen her