BILDE: Willy David Ekre leder for Norsk Israelsk Handelskammer

 

Norsk Israelsk Handelskammer til Studio Direkte torsdag

Willy David Ekre ble født inn i en familie med stort engasjement for Israel. Selv kom Willy til Israel for første gang i 1978 og har siden reist jevnlig mellom Norge og Israel. Torsdag 3. juni er han gjest i Studio Direkte.

 

–Ingenting er mer naturlig enn å drive handel når folk skal utvikle en relasjon, mener Ekre.  Derfor engasjerte Willy seg nettopp i utvikling av næringssamarbeid. Dette startet i 1996. I år 2004 ble han invitert til møter i Norsk Israelsk handelskammer hvor også den israelske ambassadøren var til stede. Siden har engasjement for Norsk Israelsk Handelskammer vokst og i dag sitter Willy David Ekre selv som leder for organisasjonen. 

 

Ikke religiøs og ikke politisk

Organisasjonen er ikke religiøs og ikke politisk, men arbeider for å fremme handel og kultur mellom landene. NIHK inviterer norske og israelske firmaer til å komme sammen og fungere som det Willy kaller en «matchmaker», et kontaktledd i samarbeidet mellom israelske og norske forretningsfolk. Norsk israelsk handelskammer vil være banebrytende for kommunikasjon og tilrettelegger på begge sider i forhold til å drive handel, utvikling, forskning og kultur.

 

Felles plattform er viktig

–Skal man gjøre noe sammen, må man ha en felles plattform å jobbe ut fra og jobbe til det beste for menneskene, sier Ekre.

Organisasjonen er en medlemsorganisasjon og ønsker velkommen både enkeltpersoner og forretningsdrivende. I løpet av årenes løp har det vært to hovedsamlinger, en på våren/sommeren, sommermøte og en i desember, et såkalt julemøte. Møtene kan være på Stortinget, privat eller andre egnede steder. Her er det foredragsholdere, underholdning, god mat. Man ser også på mulighetene for å drive handel. På denne måten burde dette være et interessant bekjentskap for alle som kan tenke seg å kjenne til israelsk forretningsliv og kultur. 

 

Willy David Ekre blir gjest hos Jan Hanvold i Studio Direkte torsdag 3. juni fra kl. 20..

BILDE: Willy David Ekre besøker vestbredden for selv å bli kjent med hvordan livet er der. Yossi Dagan er ordfører i området.