BILDE: Bjørn Gjellum og Olaug Bollestad i samtale på landbruksministerens kontor. 

 

Bjørn Gjellum er tilbake med fire nye programmer

Mange ble godt kjent med Bjørn Gjellum gjennom «Akkurat nå» og «Arena» som ble sendt da Evangeliesenteret var sende-partner på TV Visjon Norge. Brått var det slutt! Men nå kommer Bjørn tilbake.

Gjellum ble i 2019 rammet av slag og opplevde en brå og alvorlig vending i livet. Ingen kunne vite om han noen gang skulle bli i stand til å lage flere programmer.

I mai fikk vi på TV Visjon Norge se dokumentaren «Gjellum vender tilbake», et halvtimes program som belyste Bjørns harde og lange kamp for å komme tilbake til et velfungerende liv.

Og hvilken forvandling! Nå har nemlig Bjørn selv innspilt sine fire første programmer etter slaget.

 

Fire nye intervjuer

«Arena 21» er navnet på den nye serien og har tatt Bjørn Gjellum tilbake til det miljøet han liker best, det politiske.

Disse programmene vil komme til å gå på fredager kl 18 i juli. Tidsskjemaet er som følger:

25. juni: «Gjellum vender tilbake». En reprise av selve historien fra slaget i 2019 og frem til i dag. (Du kan også finne denne under «dokumentarer» på tvvision.no).

2., 9., 16. og 23. juli er datoer for de intervjuer som er gjort, fire helt ferske programmer fra den politiske arenaen i Norge. Kari Kjønaas Kjos, Gunnar Prestegård, Olaug Bollestad og Sylvi Listhaug er navn som vet hva politikk handler om og kan forklare hva som skjer og hva som etter deres mening bør skje.

 

Kunne kostet ham livet

Bjørn Gjellums slag var alvorlig og kunne kostet ham livet. Hele venstresiden ble lam, men heldigvis har ikke dette på sikt gått ut over hodet. Bjørn er like oppdatert som før og kan stille de spørsmålene han skal for å få fram hva politikerne er opptatt av. Dette har vært Bjørn Gjellums store interesse hele livet og han har på sett og vis definert dette som et kall. Etter mange år har politikere fra flere partier blitt godt kjent med Bjørn og vet hvilken kompetanse han har som politisk journalist. De vet at de bør være godt forberedt.

 

Olaug Bollestad, sist ut i denne omgang

Det siste intervjuet som er gjort i denne omgang er med Olaug Bollestad, landbruksminister, men også nestleder KrF. Det er det siste Bjørn er opptatt av, det er jo valg til høsten og KrF har et «spøkelse» å hanskes med – sperregrensen på 4 prosent. Olaug møter Bjørn og ønsker han hjertelig velkommen tilbake i manesjen og de setter i gang. 

 

Bjørn starter: -KrF sitter i regjering, men jeg synes tross dette; det er lite begeistring å spore i partiet. Oj! Her gis det ikke ved dørene. Bjørn er i gang slik politiske journalister skal være, med klare utfordrende spørsmål. Olaug er trent for dette og vet å svare for seg. De får en grundig og god samtale om hvilke utfordringer KrF har i denne tiden. Programmet «Arena 2021» gir politikeren muligheten til å svare så sammenhengende som de ønsker, men Olaug overdriver ikke. Hun er vant til å svare konkret på spørsmål og viser stor evne til å sette de enkelte sakene inn i en større sammenheng, noe som er nødvendig for å forstå politikk – også i Norge.

 

Det kommer som sagt fire politiske programmer på TV Visjon Norge som gir god innsikt i norsk politikk.

BILDE: Olaug Bollestad har mange års erfaring som politiker og vet å svare for seg når KrFs politikk skal presenteres.

BILDE: Bjørn Gjellum i kjent positur – som politisk journalist.