BILDE: Arne Krumsvik (t.v.) og Jan-Aage Torp er på ny på plass i «Hovedstaden» mandag 7. juni kl. 19.00. Foto: Sahar Zargar

 

«Hovedstaden»: Rektor for Norges første uavhengige universitet

Arne H. Krumsvik er rektor ved Høyskolen Kristiania, Norges største private høyskole med 15.000 studenter. Jan-Aage Torp, programleder for «Hovedstaden», møter Krumsvik til den andre av to samtaler.

De to samtaler om den historiske bakgrunnen til denne skolen: Fattiggutten Ernst G. Mortensen (1887-1966) som ikke hadde råd til utdannelse, og derfor etablerte brevskolen NKS – Norsk Korrespondanseskole. Dette gjorde utdannelse tilgjengelig for folket.

PS: Ernst G. Mortensen grunnla også et forlag i 1941 som bar hans navn. Forlaget utga flere populære ukeblader som Norsk Ukeblad, Hjemmet og Det Nye. I 1992 ble forslaget slått sammen med Hjemmet-gruppen og fikk navnet Hjemme Mortensen AS.

 

«Arbeidslivets universitet»

Rektor og professor Krumsvik forteller om høyskolens verdier, og om de ulike fakulteter, grader og muligheter, og hvordan skolen arbeider for å være «arbeidslivets universitet». Høyskolen Kristiania er på vei til å få offisiell universitetsstatus, som vil gjøre Kristiania til Norges første uavhengige universitet.

Men Krumsvik forteller også om hvordan kan kobler av med å kjøre sin Harley-Davidson – på vei til småflyplassen der piloten Krumsvik setter seg vel til rette i cockpiten.

Du kan se denne episoden av «Hovedstaden» på TV Visjon Norge mandag 7. juni kl 19:00.