BILDE: Lytter til radio. Riktignok en litt eldre type. Men nå er det DAB og det moderne som gjelder. TV-Leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious, smiler bredt over at kanalen nå er tilgjengelig på DAB-radio i 23 distrikter.

 

Visjon Norge på DAB-Radio i (nesten) hele landet

Visjon Norge fortsetter å tilpasse seg en digital medieverden i stadig økende omfang. Den seneste nyheten fra utviklingen på huset er at Visjon Norge nå er tilgjengelig på DAB-Radio for brorparten av det norske folk.

 

–Vi ser at FM- nettet er i ferd med å slokne. For at Visjon Norge skal forbli relevante for folk, så nytter det ikke å sove i timen. I fjor var den store satsingen vår å utvide tilbudet til Visjon Norge på nett. I år ble det altså radio. Det er fordi vi ønsker å være tilgjengelig for folk flest, uansett om publikum befinner seg i bilen på vei til jobb, eller i solveggen på hytta.

 

Det sier TV-Leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious. Han forteller med stor begeistring om fremtiden for TV Visjon Norge.

 

–At også kristne medie-aktører må ta i bruk moderne digitale hjelpemidler, er helt essensielt, dersom vi ønsker å fortsette å nå ut med evangeliet til de yngre generasjoner, sier han.

 

Tilgjengelig i 23 distrikter

Over de seneste månedene, så har listen over kanalens dekning over DAB-nettet økt kraftig i omfang.

–Det jeg er spesielt begeistret for, det er at Visjon Norge nå faktisk er tilgjengelig i 23 distrikter – det betyr i praksis at de aller fleste i Norge kan lytte til kanalen på radio, forteller Mtrious.

 

For full oversikt over gjeldende distrikter, se nederst i saken.

 

Satset på dedikerte radio-sendinger

Videre forteller TV-sjefen om at det ikke nytter å ha infrastrukturen på plass, om ikke også innholdet er av god kvalitet:

–Veldig mye av det du får på TV, deriblant de kjente Studio Direkte-sendingene på kveldstid, sendes også til samme tid på radio. I tillegg har vi satset stort med å utvikle egne radio-konsepter. Den store nyheten er utvilsomt programmet «Midt på dagen», som er skapt med radio i tankene.

 

Vanligvis er de fleste programmer først og fremst tenkt for TV, men sendes også på radio:

–Denne gangen går det andre veien, først og fremst radio – så TV – såkalt «Radio på TV», forteller han.

 

Leverer innhold etter publikums etterspørsel

Gawdat Mtrious mener at dagens publikum stiller større krav til medieprodusenter – også til kristen-media:

–Vi ser at den jevne mann og kvinne i året 2021 forventer å finne alt innhold på de plattformer som selv best passer dem. For få år siden var det nok å være tilgjengelig på lineær-TV. I dag forventes det et godt tilbud på både internett, radio, podcast – og selvfølgelig tilpassede «apper» for alle enheter; slik som iPhone og Apple TV – men dette har vi altså klart, sier TV-lederen fornøyd til slutt.

 

TV-leder Gawdat Mtrious stilte til intervju om den digitale fremtiden på Visjon Norge under programmet «Midt på dagen» i forrige uke. Hele sendingen, og samtlige av tidligere programmer, er fritt tilgjengelige på YouTube.

BILDE: Lista over distrikter hvor Visjon Norge er tilgjengelig på DAB-radio, er lang – og omfavner en betydelig andel av Norges innbyggere.