BILDE: Jonny Strøm på post. Og det blir han til slutten av august. Han passer på at alle bilder kommer ut på lufta. Jonny har «alltid vært der», en trofast sjel på Visjon Norge.

 

En av de trofaste på Visjon Norge: Jonny har kontroll – også i sommer

Mens pandemien stilner og nordmenn flest lengter etter ferie i juli, er det EN mann som velger å bli ved sin post; Jonny Strøm, en av de trofaste på Visjon Norge slipper taket først i slutten av august. Og det skal du og jeg være glad for.

 

For saken er nemlig den at Jonny har ansvar for det som kalles MCR på fagspråket, på godt engelsk «Master Control Room». Dette er stedet hvor alt av signaler kommer inn, være seg direktesendinger på huset, live-sendinger utenfor huset, programmer fra sendepartnere osv.

–Alt kommer inn her for så å gå ut igjen på lufta, forklarer Jonny Strøm.

Det virker enkelt, men er et finurlig system som trenger pleie og overvåking.

Visjon Norge er tilgjengelig på alle plattformer i TV-markedet, være seg det digitale bakkenettet, kabel, satelitt. Det koster penger og det krever overvåking.

-I tillegg bygger jeg det som kalles «playlister» Det vil si en sammensetning av programmer, promoer, reklame. Alt skal passe inn, listene skal stemme på tid. Alt blir programmert, sier Jonny.

 

Systemet er programmert

Du har kanskje merket på direktesendinger at programlederne går ut til reklame mer eller mindre på sekundet. Det er fordi systemet er programmert for neste innslag. Slik er det hele døgnet, alt er datastyrt. Treffer man ikke på sekundet med utgangen så smeller neste innslag i Jonnys «playliste» inn.

–Dette er en type overvåkningspost som betjenes av meg på dagtid og en annen person på kvelden – når vi de fleste dagene i året har direktesendinger, sier Jonny.

Hele systemet kalles egentlig «playbox», hvor «airboxen» er den som spiller alt ut. Av Airbox er det to enheter, der den ene er en ren back up, reserve, om noe går galt.

Jonny Strøm har samme ansvar for TV Vision Sverige, men her er det en annen person som styrer selve playlistene.

Kommer du til TV-bygget i Mjøndalen finner du Jonny Strøm, med cap, bak en glassvegg i MCR-rommet. Du ser han så vidt.

 

En spesiell bakgrunn

Men Jonny har «alltid» vært der. Og bakgrunnen hans er spesiell og egentlig en god historie i seg selv for en TV-formidler.

Han startet sin tekniske radio-karriere på toppen av det gamle Blitz-bygget i Oslo, et steinkast fra der Filadelfia-kirken ligger. Her var han tekniker for Radio Rakel og tilhørte  ytterste venstrefløy i datiden politiske landskap.

–Jeg kalte meg vel bare anarkist, sier Jonny som gikk videre til et annet kjent fenomen på 70- og 80-tallet, Club 7. Jonny tok spakene på Radio 7 og fortsatte sitt meget radikale liv.

Men innimellom alt var Oslo-gutten Strøm på søken etter noe mer, en større mening med livet. Og han begynte å se på TV-sendingene til Hans Bratterud. Etter hvert bestemte han seg for å finne ut mer – var det sant alt det de snakket om, dette med Jesus?

Han begynte å gå i menigheten til Bjørn Kristoffersen. Der kom han i kontakt med en dame som tok han med til en kristen bokhandel i Akersgaten, sentralt i Oslo, den gang betegnet som avis-gaten i hovedstaden.

 

Frelst langs Akerselva

–Og jeg tror det var slik at hun ledet meg til Jan (Hanvold) og hans Visjon Radio. De var nemlig ute etter en tekniker, så jeg passet jo godt inn, sier Jonny Strøm.

Han ble ikke frelst på et stort møte, men kort og godt alene ved bredden av Akerselva i Oslo. Det var før han inntok virksomheten til Jan Hanvold og en tid etter at han hadde lagt bak seg det gamle miljøet. Året var 1996.

Jonny Strøms bakgrunn, omvendelse og senere tjeneste i kristne mediebedrifter er en bok i seg selv.

Jonny ble med over til TV Visjon Norge da dette ble etablert i 2003. Han giftet seg med sin indiske kone samme år.

–Jeg møtte min kone her i Norge. Hun gikk på bibelskole, sier Jonny Strøm som liker det enkle liv og med faste rutiner. Og han er ingen mann som skriker opp eller tar stor plass. Jonny er rolig og beskjeden, ingen kan tro han en gang i sine yngre år var så radikal politisk at det gikk forbi det som den gang ble kalt AKP-ml.

–Jeg har vært i denne jobben på Visjon Norge de siste fem årene og trives veldig godt, sier Jonny Strøm, som har EN spesiell begivenhet å se frem til i juli, han fyller nemlig 58 år i feriemåneden. Men bortsett fra det er det jobb.