BILDE: Jan Hanvold i storteltet under Camp Meeting, med sine tre selvbiografier i front. De tre er det mulig å skaffe seg NÅ for 500 kroner.

 

De fleste skriver bare EN selvbiografi, Jan Hanvold har skrevet TRE

Det er personer i denne verden som er i posisjon, eller har behov av, å gjøre sin egen selvbiografi. Som regel holder det med EN og helst etter at karriere er over eller man har gått av med pensjon. Med Jan Hanvold er det annerledes.

 

Fra Hanvold, lederen av Visjon Norge, har det kommet i alt tre selvbiografier, den siste i forrige måned.

I Guds rike er det ikke noe som heter pensjonsalder, som kjent, og selv om Jan Hanvold passerte 70 år i april er han ikke for noen pensjonist å regne. Så dette med en fjerde selvbiografi fra Hanvold, det kan godt skje.

Hva er det som får Visjon Norge-gründeren sånn med jevne mellomrom til å kaste seg over bokdrømmen? Han sier:

–For Herren er en dag som tusen år og tusen år som en dag (2. Peter 3). Du vet, det skjer noe ettersom årene går. Bare siden den forrige boken, «Uten filter» fra 2017, så har det jo skjedd mye med meg som privatperson og med Visjon Norge.

 

Dette er de tre bøkene

Jan Hanvolds tre biografer er følgende:

«Jan Hanvold gir aldri opp» (fra 2008), forfattet av Svein Andersen, leder av Hermon Forlag. «Uten filter. Førti år i front» (fra 2017) skrevet av Alf Henning Fredstad.

«Mannen mot strømmen. Seirer gjennom alt» (fra 2021).

 

Under Camp Meeting på Lista selges samtlige tre som en pakke for 500 kroner. Og interessen og salget har vært upåklagelig.

-Det er mye nytt i hver av bøkene, men en del historier går også igjen fra bok til bok for å holde en tråd i hele tjenesten jeg har hatt, sier Jan Hanvold.

De siste årene har spesielt mediene og politiske myndigheter vært hissige på å fotfølge Hanvolds gjøren og laden. To sentrale hendelser var NRK-dokumentaren «Pengepredikanten» som skapte mye uro. Og ikke minst da Drammen kommune bestemte seg for å sette en stopper for TV-driften på Gulskogen. Etter år med TV-virksomhet, og omfattende utbedringer og oppgraderinger, holdt ikke dette for den etaten som styrer den slags i kommunen. Visjon Norge måtte ut.

Dette er bare to av mange hendelser som omtales i den siste boken. På mange måter er denne et oppgjør med de angrep som Hanvold som person og Visjon Norge som institusjon, har vært utsatt for.

 

Kristen mediehistorie

–Rune Edvardsen (leder av Trones Bevis i Sarons Dal, red.anm) spurte meg en gang om jeg var glad i å provosere. Da måtte jeg svare NEI, men det er klart at det jeg holder på med provoserer jo. Jeg har i hvert fall provosert noen til å bli frelst. Noen ganger må vi provosere, det er bare sånn det er, sier Jan Hanvold som poengterer at «når kristen mediehistorie skal skrives, så er jeg med der».

Han startet Visjon Norge i mars 2003. Som TV-kanal er den blitt Skandinavias største. Hele systemet har i dag vokst inn i en moderne TV-teknisk hverdag som inneholder to «vanlige» TV-kanaler, TV Visjon Norge og TV Vision Sverige i tillegg til flere nettbaserte kanaler. Blant annet finnes en engelsk-språklig kanal, Vision Heaven pluss egne kanaler både på farsi, arabisk, en egen kanal gjort tilgjengelig for Balkan, pluss en kanal på somalisk – som det aller siste.

 

Har skrevet tre bøker til

Ekteparet som har sistnevnte oppdrag, er truet på livet for sin tjeneste og var nødt til å flytte sin virksomhet til London.

Jan Hanvold har i tillegg til de tre selv-biografene også forfattet tre andre bøker. Dette handler om undervisning. Den første, «Veien til suksess» kom allerede på 1970-tallet, de to andre heter «Himmelsk økonomi» og «Gud og mammon». Titlene indikerer rimelig klart hva temaet er.

 

PS: Alle bøkene knyttet til Jan Hanvold fås kjøpt på Visjon webshop til enhver tid (du kan øverst til venstre på siden her klikke deg rett inn på hjemmesiden til webshop.