BILDE: Toril Aaserud (69) fra Fredrikstad ble frelst for 40 år siden, og har siden den gang opplevd flere mirakler selv ikke-troende er blitt tvunget til å tro på.

 

På TV 22. september: Toril har opplevd full helbredelse flere ganger

Toril Aaserud ble helbredet etter en enkel bønn av Jan Hanvold på direktesendt TV. De to hadde aldri møttes. Under «Studio Direkte» onsdag 22. september skal hun endelig fortelle ham sine sterke historier, som også får legene til å undres.

 

Psoriasis er en ubehagelig og smertefull hudsykdom som gir kroniske rødlig avgrensede utslett med skjelldannelse. For enkelte er plagene så store at det gir psykiske lidelser. Det er innen legevitenskapen allment akseptert at det ikke finnes en kur mot sykdommen.

–Dette er et problem man på naturligvis vis aldri blir kvitt, forteller Toril. Hun levde med tilstanden på begge albuer, så å si hele livet.

 

–Det er både plagsomt og vondt. Å behandle det var heller ingen lett sak, kløen vedvarte uansett, og det ledet videre til åpne sår. Det var kanskje det verste, sier hun.

 

Helbredet etter sending på Visjon Norge

Det var en helt normal kveld da Toril befant seg foran TV-apparatet hjemme i Fredrikstad. TV-en var satt til TV Visjon Norge, slik den ofte er. Men denne gangen var det plutselig henne som var tema i sendingen:

–Det hele begynte med at Jan Hanvold brått fikk et kunnskapsord om at en blant seerne slet med akkurat denne hudsykdommen på begge albuene. Det viste seg å være meg, for dagen etter var jo psoriasisen borte. –Jeg ble rett og slett helbredet etter bønn på Visjon Norge, forteller hun med stor glede.

 

–Ingen annen forklaring, dette var Jesus

Men dette var ikke første gangen Toril har opplevd å bli helbredet. Noen år tidligere var hun klar til å legge seg på operasjonsbordet på Fredrikstad Sykehus. Da skulle en plagsom cyste, fjernes. Cysten forsvant, tilsynelatende på egenhånd:

–I forkant av operasjonen gjennomgikk jeg en ultralyd. Flere leger var til stede, og alle bevitnet akkurat det samme. Da jeg oppklarte mysteriet, og påpekte hva som hadde tatt plass, var det ingen som kunne nekte.

–Hele mannskapet måtte bare nikke med, for ingen hadde en annen forklaring. Dette er i likhet med psoriasisen ikke noe som forsvinner naturlig av seg selv. Det var gjennom Jesu kraft at den forsvant, hevder Toril.

 

Gjest til Studio Direkte

Toril Aaserud er altså gjest til «Studio Direkte» onsdag 22. september. Programleder Jan Hanvold er forberedt på samtale om bønn og helbredelse:

–Jeg har selv erfart hvilke resultater det har fått når jeg har bedt for andre, og når andre har bedt for meg. Bønn og mirakler har uendelig kraft – for her har jeg så mange historier. Vi får se hva jeg rekker på torsdag, sier Toril til slutt.

i