BILDE: Sten Klevås Olsen på fast plass i resepsjonen på Hallingskarvet hotell.

Stens nye liv: Daglig leder på Hallingskarvet, vet hva som skal til.

Sten Klevås Olsen er daglig leder på Hallingskarvet hotell. I praksis betyr det at han har ansvar for resepsjonen, tar telefoner, svarer på eposter og betaler regninger. Han passer på at det går rundt – også økonomisk. 

85 prosent av gjestene på Hallingskarvet er seere av TV Visjon Norge – som oftest godt voksne mennesker. 

–Det varierer litt mellom sesongene. Om sommeren har vi en del gjester som er på vei fra vest til øst eller øst til vest. De er rett og slett på ferie. De bestiller overnatting via nettet. I tillegg er det en del arbeidsfolk som trenger overnatting her gjennom året. Om vinteren kommer en del familier for å kjøre slalåm. Det er mye billigere å bo her enn på Geilo. En av de beste slalåmbakkene er jo rett ved siden av her, forteller Sten Klevås Olsen. 

–Jeg synes det er veldig hyggelig å møte seerne til TV Visjon Norge. De er jo gjerne støttepartnere og har mye å snakke om. Det er også en del av jobben min – å ta imot gjestene.

Sten er et kjent ansikt fra TV-ruta gjennom en årrekke og folk synes det er hyggelig å treffe han i levende live. –Du er ofte hjemme i stua vår, sier de.

 

Visjon Norge-bjella på plass

–Jeg har tatt med meg denne jeg da, sier Sten og ringer med en Visjon Norge bjelle, slik vi har sett han har gjort hundrevis av ganger på Visjon Norges callsenter når noen melder seg som partnere. Dette er noe gjestene kjenner igjen. 

–Det var en som ringte fra Moi bjellefabrikk og lurte på om vi ville ha noen «bjøller», som de sier. Vi takket og og sa vi kan reklamere for fabrikken også om vi får dem. Vi fikk en pappeske med bjeller i forskjellige størrelser og Visjon Norge er gravert inn på selve bjella og på lærlappen som bjella henger i, samt et bibelvers på hver bjelle. Jeg har ei sånn bjelle hjemme også jeg, sier Sten.

 

Lange, men greie dager

–Dagene her er overkommelige, og ikke spesielt travle, sier Sten, men man må være innstilt på å være her fra tidlig om morran til sent på kvelden. Livet mitt er her, forteller Sten. – Det som er litt tråkig er at når det er seminar og møte, kan ikke jeg bare gå herfra. Jeg må være tilgjengelig her i resepsjonen.

 

Aktiv markedsføring og organisering

Sten forteller at en stor del av jobben er å drive aktiv markedsføring av hotellet. Han må skaffe predikanter, sangere, musikere, menigheter som vil ha en tur osv. For å få dette til å gå rundt, må vi ha arrangementer. Det er ikke godt nok med overnatting. Jeg henvender meg særlig til menigheter, sier Sten.

Han forteller at han er heldig som har et formidabelt kontaktnett med navn og nummer over hel Norge og i mange slags miljøer. 

–Jeg kan ringe til pastoren i Bodø og ta en prat. Det er lett å anbefale når man har god kontakt. Skal dette gå, må man «være på», sier Sten. Det har vært vanskelig i corona-tiden, men nå er den tiden over og det har vært noen helger nå hvor det har vært fullt, forteller Sten og fortsetter:

–Nå har jeg pratet med David Auke som skal ha et arrangement i slutten av oktober. Det er alltid fullt når han kommer og han kommer tre ganger i året, neste gang nå i slutten av oktober, på våren – og han har sommerfest. Da kommer han gjerne innom Studio Direkte på TV og snakker om arrangementene. Og bestillingene kommer, forteller Sten som legger til at de fleste arrangement er uten TV-overføringer. 

 

Dette er fordelene

–Fordelen med stedet er beliggenheten og den fantastiske naturen med blant annet fiske, forteller Sten og fortsetter: – Dette er langs hovedveien, riksvei 50 mellom Hol og Aurland – midt mellom øst og vest. Det hender folk reiser hit bare for å feriere også, noen blir her i flere uker – opp til åtte uker, forteller Sten. De synes det er så koselig å være her.

Til slutt deler Sten en utfordring for hotellet. –Vi er på jakt etter frivillige som kan være her oppe. Folk som kan tenke seg å komme, være her og ta i et tak og hjelpe til, spesielt på ukedagene, forteller Sten. –De må i utgangspunktet tenke at dette er frivillig arbeid. Før koronaen tenkte vi litt på ansettelse med stadig økning i besøkende og inntekter, men nå har det vært to vanskelige år for alle og det tar noe tid å hente det inn igjen, sier Sten Klevås Olsen.

BILDE:«Mary» Anne Lise Glomsneset Kalve tar en prat med Sten i det hun leverer nøkkelen etter et opphold på Hallingskarvet hotell.

BILDE: Visjon Norge-bjella følger Sten Klevås Olsen til hotellet og hjem.