BILDE: Slik ser de ut, pakkene som Moldovas fattige får utdelt i starten av januar gjennom  en rekke arrangementer i regi av Filadelfiakirken på stedet og Visjon Norge.

Julepakker til Moldova med start 29. november: Innsamling i to direktesendinger

Tradisjonen tro vil det også i år bli innsamling av julepakker til de fattige i Moldova. Aksjonen starter 29. november og vil være i fokus gjennom to direktesendinger daglig, nemlig «Midt på dagen» og «Studio Direkte».

 

-Dette er jo en stor begivenhet for oss på Visjon Norge. Vi gleder oss hvert år til dette prosjektet. For responsen fra våre trofaste seere og partnere er enorm, sier TV-leder Gawdat Mtrious som i år kommer med en liten nyhet i sakens anledning:

-Vi vil ikke bare bruke tiden som «Studio Direkte» har på kvelden til denne aksjonen, men har også det samme i fokus i «Midt på dagen», sier han.

 

Forskjellige sendinger får et felles mål

«Midt på dagen» er Visjon Norges lunsjprogram som går fra kl. 12 til 14 tirsdag til og med fredag. Denne direktesendingen er vidt forskjellig i innhold og presentasjon sammenliknet med «Studio Direkte», men vil ha felles fokus fra 29. november og i to uker. Og fokuset handler altså om juleaksjonen for Moldova.

-Vi har som mål å samle inn 12.000 enheter i denne perioden. Vi har nok tro for at de fleste vil bruke anledningen i Studio Direkte-tiden fra kl. 20.00 på kvelden, men tror også mange vil benytte anledningen på dagtid, sier TV-lederen.

-Vi setter et mål om 100 pakker i hver «Midt på dagen»-sending. Så tar vi i hvert fall ikke for hardt i, sier Gawdat Mtrious.

Pengene som kommer inn blir fordelt etter en egen modell Filadelfiakirken i Chisinau, Moldova, har og som de gjennom en rekke år har håndtert på en utmerket måte.

Pakkene fra Norge blir delt ut gjennom flere arrangementer i starten av januar neste år. Det vil si i dagene før Moldova feirer sin jul, som er 7. januar.