November 2021

Israels statsminister Naftali Bennet advarer mot Iran. (Foto:GPO)

Iran er uten tvil den største sikkerhetspolitiske trusselen mot Israel. De har lenge ønsket å skaffe seg atomvåpen for om mulig å utjevne den militære forskjellen. Israel har advart mot dette i mange år. Denne uken kom representanter fra Iran sammen med China, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Russland sammen i Wien for å gjenoppta samtalene om Irans atomprogram. USA under Obama ga sin tilslutning til en avtale i 2015, men president Trump trakk USA fra denne avtalen i 2018 og innfridde dermed et av sine valgløfter. Trump karakteriserte avtalen for å være grusom, at den ikke ville bringe fred, men lede til et atomkappløp i Midtøsten. Avtalen ble inngått mellom Iran og FNs sikkerhetsråd og Tyskland i 2015, men nå nekter Iran å samtale med USA. Fra Israels side advares det mot disse avtalene og statsminister Naftali Bennet har kommet med følgende uttalelse: “I dag vil Iran komme til forhandlingene i Wien med et klart mål; Å få slutt på sanksjonene i bytte for nesten ingenting. Iran vil ikke bare beholde sitt atomprogram; fra i dag vil de få betalt for det. Iran skjuler ikke sine intensjoner. For kun et par dager siden uttalte den øverste i Irans militærforsvar seg, og jeg siterer: “Vi vil ikke gå bort fra vårt mål om utslettelse av Israel, ikke en eneste millimeter.”

Naftali Bennet har sendt utenriksminister Yair Lapid på diplomatisk reise til Europa (Foto: Haim Zach/GPO)

Israels utenriksminister Yair Lapid har vært på diplomatisk besøk i både London og Paris for samtaler med statsminister Boris Johnson og president Emmanuel Macron for å sikre at banksanksjonene mot Iran fortsatt kommer til å gjelde. Israel på sin side forbereder seg på krig, da de ser at det bare er et tidsspørsmål før Iran har utviklet sitt første atomvåpen. Mye tyder på at vi står innfor en eskalering av konflikten, og det er av den grunn viktig hva de politiske lederene blir enige om i Wien i disse dagene. Det er derfor viktig at vi fortsatt ber for fred for Israel.

Har du mulighet til å hjelpe Jane Kiel?

Jeg vil i dette nummeret løfte fram en av våre venner i Israel, Jane Kiel, eller Jerusalem Jane som hun har blitt kalt. Hun har flere ganger gjestet programmene på Israelkanalen. På vår siste tur til Israel i 2019 kom hun til hotellet vårt og delte sitt gripende vitnesbyrd. Hun har bodd der mer eller mindre sammenhengende fra 2010. Uten fast ansettelse noe sted har hun fulgt Guds kall om å være en ambassadør for Israel og rapportert fra mange ulike plasser i Israel. Hun har blant annet sendt live på sosiale medier, og et av stedene hun har rapportert fra er Tempelhøyden i Jerusalem. Det ble fanget opp av jihadistene på Gaza, og hun har fått drapstrusler rettet mot seg som en følge av dette. Likevel står hun på og rapporterer fra landet. Liksom jødene fikk sitt hanukka-mirakel behøver Jane at det åpnes dører slik at hun fortsatt kan sende ut nyheter fra Sion. Hun trenger også et nytt sted å bo i Jerusalem. Dersom dere kjenner at dere vil være med på å støtte henne, vet jeg at hun vil sette stor pris på det. Ta kontakt gjennom hennes hjemmeside www.jerusalemjane.com eller på  Israel, One Nation på Facebook. Der kan bidrag sendes gjennom GoFundMe eller PayPal, eller ta kontakt med meg.

Heftene til Hans-Holger Lorenzsonn er klar for nedlasting.

I programmet med Hans-Holger Lorenzsonn og bibelkodene, snakket vi blant annet om hans Sodot-hefter. Han har skrevet totalt åtte hefter. Nå er altså disse heftene tilgjengelig for nedlasting som pdf-filer. Send oss en e-post til israelkanalen med navnet ditt og skriv Sodot i kommentarfeltet, så sender vi deg en link der du kan laste ned en digital scanning av heftene.

Når løven brøler: Norden 7:14 arrangerte nordisk bønnekonferanse i Oslo.

Norden 7:14 hadde sin bønnekonferanse i Oslo 12-14. november. Der fikk vi blant annet høre den messianske rabbien Jonathan Cahn tale til oss i en video. Han kom inn på Jesaja 5:20 som sier: “Ve dem som kaller ondt for godt, og godt for ondt, som setter mørke i stedet for lys, og lys i stedet for mørke, som gjør bittert til søtt, og søtt til bittert!” Dette er et bibelvers som beskriver den situasjonen vi befinner oss i nå. Det første steget er at det som er  ondt blir kalt godt. Vi gjenkjenner dette i synet på abort, hvor abort blir sett på som et gode og en naturlig rettighet. Vi ser også hvordan synet på pervertert seksuell livsstil blir omtalt som naturlig og godt, alt under dekke av toleranse og forståelse. Vi beveger oss med raske skritt mot et hedensk samfunn kjennetegnet av moral dekadanse. Det neste steget i frafallet er at man kaller det som er godt for ondt. Under påskudd av toleranse ble ondskapen etablert, men den siste delen kjennetegnes ved at toleransen blir trukket tilbake. Det å tro på Bibelens ord blir ikke lenger tålt.  Vi lever altså i en farefull tid hvor vår kristne tro angripes. I forrige uke fikk en kristen friskole i Sverige kritikk for bruk av ordene “Gud” og “amen”.

Juhana Pohjola og Päivi Räsänen (Skjermdump Studio Krypta/Youtube)

I januar neste år står tidligere finske innenriksminister Päivi Räsänen og den lutherske presten Juhana Pohjola tiltalt for hatytringer etter å ha publisert heftet Til mann og kvinne skapte Han dem. Israel har vendt tilbake til sitt land og til Jerusalem. Verden og skjøgekirken vender seg mot hedenskapet igjen.  I kontrast vil den sanne kirken bevege seg mot sine jødiske røtter, slik den første kirken hadde en jødisk identitet. En ting er sikkert, vi vil ikke bøye våre knær for denne verdens gud. Vi er derfor på vei inn en rik tid hvor de troende vil reise seg i frimodighet, kraft og styrke. Derfor: «Stå opp og skinn; for ditt lys er kommet! Og Herrens herlighet har steget opp over deg.» (Jesaja 60.1)

Takk for dine forbønner og støtte! Gud velsigne deg rikelig!

ISRAELKANALEN I SOSIALE MEDIER