BILDE: George Stocia fortalte sitt sterke vitnesbyrd om å ha overlevd det umulige i fredagens «Midt på dagen».

Midt på dagen: Få med deg historien til George, som overlevde det umulige

Gheorge Stocia fra Romania overlevde en ulykke som etter fysikkens spilleregler aldri skulle vært mulig. På arbeidsplassen fikk han smeltende stål over seg. Legene mente at det ikke fantes håp. Se hele intervjuet nedenfor.

 

Han var i mars 2003 sjef for låsesmedene ved stålverket i den rumenske byen Hunedoara. For at stål skal smeltes er det enorme temperaturer som skal til – totalt 1800 grader. Etter det som begynte som en helt normal arbeidsdag, endte fryktelig.

–Det flytende stålet oppbevares i såkalte smeltedigler. Det som denne dagen skjedde var at kroken, som bærer diglene, sviktet. Både jeg og flere av mine kollegaer fikk glødende magma over oss, forteller Gheorge til programleder Svend Oscar Pedersen i direkteprogrammet «Midt på dagen».

 

Enorme skader

Han forteller at han umiddelbart falt i bakken. Deretter endte han i et bad av flytende stål. Det meste av klær og verneutstyr smeltet bort. Deler av kroppen til George tok fyr. Å unnslippe situasjonen virket håpløst. George sier at det var umulig å reise seg. Kroppen var som limt til gulvet.

–Det neste jeg husker er at jeg med en voldsom kraft ble løftet ut av anlegget. Hvis ikke hadde jeg aldri klart meg, sier han.

 

Ble helbredet

Selv om han på mirakuløst vis overlevde selve ulykken var legene sikre på at han aldri ville sjekkes ut av sykehuset med livet i behold. Over 50 prosent av kroppen til George bestod av alvorlige forbrenningsskader.

–Men etter seks måneder kunne jeg endelig reise hjem. Der ble jeg sengeliggende frem til jeg etter ett og et halvt år opplevde full helbredelse etter forbønn, sier han.

Men alle var ikke like heldige som George:

–En av kollegaene mine omkom etter 28 dager på sykehus. Selv om han hadde mye mildere skader enn meg.

 

Vitner om Jesus

George Stocia er overbevist om at det er en grunn til at han kom fra ulykken med livet i behold. I 14 år har han reist i både inn- og utland for å vitne om Jesus og sitt vitnesbyrd.

I 2020 ble historien hans foreviget gjennom den selvskrevne boken «Rescued from liquid steel».

  1. «Midt på dagen» sendes på både DAB-radio og TV tirsdager til fredager med fast sendetid kl. 12.00 til 14.00.