BILDE: Kjell Haltorp på tur. Men på flyplassen i Istanbul måtte han i arresten over natta og fikk eskorte til flyet og inn på anvist plass. Haltorp er 83 år gammel og av noen karakterisert som «farlig».

 

Kjell Haltorp arrestert på flyplass – leder Studio Direkte 16. mai

Det koster å være en Guds mann. Opplevelsen i Istanbul er ikke unik i Haltorps lange liv som misjonær og forkynner. Arrestasjonen på flyplassen i Tyrkia for et par uker siden var fjerde gang han opplevde å bli buret inne.

 

Det hadde seg slik at Birger Wroldsen og Kjell Haltorp var ute på en lengre reise som blant annet omfattet møter og planting av bibelskole i det nordlige Irak. På veien hjem skulle de to ha et møte med likesinnede kristne ledere i Istanbul. Men på flyplassen stoppet det opp.
Haltorp ble sågar buret inne på selve flyplassen.
-Vi landet sent, men kom ikke inn i Tyrkia. Jeg havnet på «bakrommet», i en celle. Jeg ble der natten over, og dagen etter geleidet de meg ut til selve flyet og inn til anvist plass. Jeg prøvde å fortelle at jeg ikke var kriminell, men det var strenge greier, sier Haltorp som har opplevd å bli arrestert tidligere også, blant annet i Jordan.

 

«Farlig» med det gode budskap
Det er «farlig» tydeligvis å spre det gode budskap i enkelte land. At myndighetene på flyplassen i Istanbul hadde Haltorp og Wroldsen i arkivet skyldes nok tidligere møter i Tyrkia..
-For to og et halvt år siden, før korona-epidemien brøt ut, hadde vi en konferanse i Istanbul. Blant annet var folk fra Midt Østen med oss. Jeg tror vi ble angitt den gang og lagt i arkivet, sier Haltorp.
Han sov ikke mye natten i kasjotten, men gjorde som Paulus, sang lovsanger og ba til vår Herre.
Haltorp og Wroldsen har så vidt fortalt historien i programmet «Midt på dagen» her på TV Visjon Norge. Saken er også omtalt i flere medier.
Du vil få høre mer om dette i Studio Direkte mandag 16. mai når Birger Wroldsen er med på link fra Haugesund.

 

-Så skal vi snakke om Grunnlovsdagen
Haltorp brenner for å evangelisere og be med folk til frelse. Dette vil han også ta opp i programmet 16. mai, med bønneleder Svein Lindset.
-Vi skal snakke om menneskefisking, og veien til Gud, sier Haltorp.
Han vil også ha sin kone Margot med som gjest mandag. De to vil dvele ved 17. mai, grunnloven, friheten. Blant annet.
Og på selve grunnlovsdagen må de haste i vei til hjemstedet Farsund, for i menigheten Zion Vanse, der Haltorp er pastor, er det stor internasjonal fest kl. 18.00.