BILDE: Arne Pedersen har byttet ut programlederstolen med setet på en Volvo BM 320 fra 1963 for en stakket stund. Det gjelder å få sådd potetene på Visjon Gjestegård.

 

Programleder helt på jordet: Pedersen er opptatt med potetene

Rutinerte Pedersen har mange strenger å spille på. Du visste nok ikke at han har landbruks-utdannelse. Pedersen er agronom og har sågar jobbet som jordstyre-tekniker i Aurskog/Høland kommune i sin tid. Så da skjønner vi at han ikke er helt på jordet.

 

-Det er to parseller vi jobber med her på Visjon Gjestegård i Hokksund nå, sier Arne Pedersen. – Samlet areal er 3,5 mål. Vi skal så tidligpoteter som er klare for plukk om tre måneder, altså rundt 15. august. I slutten av september er de andre potetene klare, sier Pedersen som også kan røpe at det blir sådd litt kålrot i tillegg.
-Jobben med å så er rett rundt hjørnet. Vi har en effektiv og flott maskin til jobben, sier han ivrig.

 

Traktor fra 1963 gjør jobben
Om hensikten med denne type innsats sier Pedersen at det er en fin måte å øke matproduksjonen på og utnytte arealet. Potetene blir til eget bruk, selvplukk, men også til ekstern nytelse.
-Det har ikke vært gjort noe med disse jordene på fem år, utenom å være beite for hester. Men da jeg var rektor på Visjon Norges bibelskole for noen år siden hadde jeg flere ganger denne samme jobben, sier Arne Pedersen.
Han bruker en traktor Volvo BM 320, modell 1963, kjøpt i traktene ved Notodden ved påsketider.
-Dette er en gammel og solid maskin, men slett ikke den eneste traktoren på gården. Den er likevel desidert best til dette formålet, sier Arne Pedersen som ivrig forteller om det han står midt oppe i nå for tiden:

 

Noen tonn med poteter
-Ja, nå har vi fått på husdyrgjødsel, vi har pløyd og slåddet. Og så skal det harves og så, sier han.
-Det blir noen tonn poteter av dette her, sier Pedersen til slutt og skuer utover de drøye tre målene med arbeidsområde.
Og snart er han på plass i studio igjen, tilbake fra jordet og på plass i programlederstolen.