BILDE: Det antas at et sted mellom 9.000 og 12.000 unge mennesker fra hele landet reiste til Telenor Arena på Fornebu for å delta på “The Send” forrige lørdag.

 

Visjon Norges reportere imponerte over «The send»: 10.000 unge mennesker deltok

Arrangementet varte i totalt 12 timer. Det antas at mellom 9.000 og 12.000 kristne ungdom fra hele landet deltok. Visjon Norges reportere Jon Åge Skuland og Terje Kingsrød stilte også opp. For dem gikk det hele over all forventning.

–Det var en nydelig atmosfære og et sterkt gudsnærvær som vedvarte hele dagen. Programmet var godt balansert mellom forkynnelse og musikk, forteller Skuland.

Hele sendingen til Visjon Norge fra helgens «The Send» blir snart tilgjengelig på Tvvision.no

 

Mener arrangementet påvirker positivt
Han mener at dagens ungdom eksponeres for alt for mye negativt innhold i dag, og at slike initiativer fungerer som en motvekt.
–Så viser det også at det faktisk er en stor gruppe unge kristne i dette landet. Jeg husker godt hvor mye sånne engasjement gav meg i ungdommen.
Skuland er også meget godt fornøyd med Visjon Norges samarbeid med den kristne TV-kanalen «Kanal 10».
–Det viser at to konkurrerende TV-kanaler kan samle seg rundt viktige saker det denne konferansen står for. Det er på ingen måte en bitter konflikt mellom oss. Dette gjør det klart for publikum hvor prioriteten ligger, sier han.
«The Send» har som mål å motivere ungdom til å reise ut på misjonsreise for å spre evangeliet.

Til slutt kommer han med en tydelig beskjed til dem som støtter kanalen økonomisk:
–Tusen takk til alle dere som gjør alt dette mulig. Om det ikke var for deres støtte, så hadde det aldri vært mulig for oss å dekke slike arrangementer som dette.

 

–Viser en ny generasjon kristne
Både Jon Åge Skuland og Terje Kingsrød befinner seg godt over den gjennomsnittlige alderen blant deltakerne på arrangementet. De forteller at de aller fleste befant seg i 20-årene. Likevel falt innholdet altså i smak hos dem begge:
–Jeg er blitt 62 år gammel. Likevel savnet jeg ingen ting. Dette er en fantastisk begivenhet for alle som er interessert i å fremme evangeliet. Her ser vi en ny kristen ungdomsgenerasjon. Det er utelukkende positivt at det er så mange som står sammen om noe veldig bra. Det overrasket meg positivt at så mange kom, sier Kingsrød.

 

Dette er «The Send»
Arrangementet «The Send» ble for første gang avholdt i den amerikanske delstaten Florida i 2019. Da var det 58.000 unge mennesker som deltok. Etter det har kristne organisasjoner latt seg inspirere rundt om i hele verden til å avholde det samme arrangementet med den samme motivasjonen: Nemlig å motivere unge voksne til å reise ut på misjon. I Norge var «Ungdom i Oppdrag» initiativtaker. Men et tyvetalls aktører sto sammen om gjennomføringen.

Video: Arrangementets tilskuere fulgte godt med når kveldens talere inntok scenen.

BILDE: Også Visjon Norges TV-leder Gawdat Mtrious var med. Her sammen med programledere for henholdsvis Visjon Norge og Vision Sverige Gøril Kristoffersen og Irene Andersson. 

Bilde: Uten teknisk kompetanse hadde det heller ikke blitt noen sending. Derfor deltok også Visjon Norges tekniker Emanuel Wisth bak kulissene. 

BILDE: Bønn er en selvfølgelighet ved et slikt arrangement. Her ber publikum for Norge.

BILDE: Det var mange forventningsfulle ungdommer som møtte opp utenfor Telenor Arena forrige lørdag. 

BILDE: Jon Åge Skuland, her sammen med to av sine kollegaer, var på plass for å dekke deler av den 12-timers sendingen. På grunn av programmets lengde var det nødvendig med flere reportere for å avlaste hverandre. Skuland forteller at han var på plass ved 15-tiden lørdag. Da var lokalene for lengst fulle av både deltakere og god stemning.

BILDE: Terje Kingsrød er for tiden mest aktuell som programleder for programmet “Midt på dagen” på TV Visjon Norge. Forrige lørdag var han på plass som reporter i Telenor Arena – først og fremst for å snakke med noen av de svært mange som deltok på arrangementet.