BILDE: Jostein Kirkenes og gitaren. Nå har han og resten av gutta i Misjonsbefalingen ankommet Lista.

 

Jostein og Misjonsbefalingen til «Camp Meeting»: – Jeg er på rett plass!

Det TV-sendte storstevnet på Lista Flypark er allerede inne i sin siste uke. Men det betyr ikke at energi-nivåene under stevnets telt-møter har gått ned. Tvers imot. Nå er Misjonsbefalingen med Jostein Kirkenes i spissen, på plass. De har fått i oppgave å lede an med både sang og stemning helt frem til søndag. 

 

Jostein Kirkenes (58) er mannen som sluttet i Evangeliesenteret etter 35 år. Det meste av tiden var han musikkleder på plattformen, i spissen for et enormt kor av beboende gutter og jenter ved senteret. Og han ble landskjent, og mer til, for denne oppgaven.
-Da jeg sluttet så måtte jeg spørre Vår Herre: Jeg sa – Gud, tilgi meg om jeg gjør noe galt nå. Du vet, det var jo corona-stengt i landet og jeg så ikke helt veien, forteller han i dag.
«Misjonsbefalingen» hadde som forening holdt på et års tid, med forberedelse til aktiviteter osv. som Jostein skulle bli en del av.

 

Så ringte Jan Hanvold
-Så jeg skulle med der etter hvert. Men inntil så hendte, så var det rolig. Så ringte Jan Hanvold i Visjon Norge og lurte på om jeg ville være med i programmet «Syng med» på TV Visjon Norge, direktesendt på tirsdager. Og et møte jeg var på i Berg i Svelvik ga meg også en overbevisning om at jeg hadde tatt et riktig valg i livet, nemlig å trekke meg ut av Evangeliesenteret – og gå videre. I dag kan jeg si – jeg er på rett plass i livet, sier Jostein Kirkenes. – Jeg går på det ordet jeg fikk fra 1. Mosebok om at «du skal dra gjennom landet så langt det er fra øst som til vest». Og det har jeg sannelig gjort, sier Jostein Kirkenes.
Han innrømmer at han noen ganger har baktalt Jan Hanvold – som en del andre – for måten han kan fremstå på i Visjon Norge. Og skulle han være med på «Syng med» så måtte han innrømme dette og be om tilgivelse.
-Det måtte ikke være noe mellom oss. Og Jan tilga, sier Jostein.

 

Ikke lett å få plass til mer
Deltagelsen i «Syng med» er permanent to eller en gang i måneden. Og det er ikke lett å få plass til mer. For oppgavene med «Misjonsbefalingen» er et maratonløp av de sjeldne.
-Jeg har vært med nå i 13 måneder og kan vel si at vi har hatt opptil 20 møte-dager i måneden. Mange av disse har jo også vært konferanser med tre møter pr. dag. Det har vært et veldig kjør, så vi har sagt til oss selv – vi må ha litt mer luft. Men du vet – fridager er jo ofte forberedelse til neste oppdrag, sier Jostein Kirkenes og ler godt.
I løpet av de 13 månedene med «Misjonbefalingen» skal vi huske på at han var fire måneder «av» på grunn av corona-sykdom.
-Jeg hadde jo aldri vært syk, og var skeptisk til alle vaksinene som kom på markedet og hvor to av dem ble trukket tilbake. Så jeg tenkte, blir jeg syk, så er det vel som en vanlig influensa. Men det ble noe helt annet. Jeg skadet lungen – og senere sprakk den. Det var en tøff tid, sier Jostein Kirkenes.
Mannen er blitt 58 år og ser på det fysiske livet i tjeneste for Herren som et slags maratonløp.

 

Byttet til vanlige skjorter
-Det lærte jeg på Evangeliesenteret, alltid være i farten, med sjauing, synging og spilling osv. Men det er klart, nå er jeg 58 år og må kanskje trene litt ved siden av for å holde stand. De spør etter meg på treningssenteret på Ørje ,der jeg bor, sier Jostein og ler godt som han pleier.
Men han er blitt finere i tøyet. T-skjortene han brukte før er byttet ut med «vanlige» skjorter. Det har noe med at han er ofte på TV.
-Men jeg svetter like mye, sier Jostein og ler igjen