BILDE: Donald Bergagård fra Hönö utenfor Gøteborg har tatt plass i den gule stolen som går igjen i alle programmene som omfatter «Arven».

 

Nytt opptak av «Arven»: Donald Bergagård ny mann i den gule stolen

Den svenske veteranen er blitt 86 år, men er i bedre forfatning enn på mange år. Jack Donald Bergagård, som han heter, taler, synger og spiller på sitt trekkspill som han har gjort helt siden midten av 1950-tallet.

 

Programkonseptet «Arven» er under produksjon hos «Praktverk» i Mjøndalen. Produksjonsselskapet gjør en rekke av TV Visjon Norges programmer eller serier. Slik er det også med «Arven». Til nå har følgende personer vært i opptak: Yngvar Pettersen, Kjell Haltorp, David Østby, Alv Magnus – og når sist Donald Bergagård.
De impliserte forteller ALT, fra fødsel og oppvekst, til tjeneste, tro, familieliv osv. Resultatet blir at hver person vil ha flere programmer etter hverandre til disposisjon.

 

Sitt liv og tjeneste
-Hver og en av de som blir med på programserien vil presentere sitt liv og tjeneste gjennom fire, fire eller fem episoder. Hvert program er på en halv time, sier prosjektleder for serien Alf Henning Fredstad.
Selve sendestart er ikke helt bestemt, men det er snakk om en del måneder frem i tid.
-Det er såpass mye på gang på TV Visjon Norge og vi vil gjerne ha med flere av disse fantastiske menneskene før vi lanserer hele konseptet på lufta, sier Fredstad.
Donald Bergagård er det eneste utenlandske innslaget i «Arven» så langt. Og ikke uten grunn. Bergagård har hatt tjeneste i Norge og i tillegg besøkt landet en rekke ganger.

 

Halve året i Florida
Han er bosatt på Hönö, en av flere øyer rett utenfor Gøteborg. Han har også adresse Palm Harbor i Florida, USA. Han og kona Noomi flyttet dit i 1989, men selve USA-oppholdet startet på vestkysten av USA allerede på midten av 1970-tallet.
Så da det er vinter her i nord er ekteparet Bergagård på plass i solfylte Florida.
Donald Bergagård har et liv fylt av enorme kontraster og detaljer og han innrømmer at det ikke er mulig å fortelle ALT. Men du vil oppdage når programmene kommer på luften, at det er ting her du aldri har visst eller hørt om tidligere