BILDE: Denne gangen har Ronald Gabrielsen skrevet ukens andakt.
 

Ronald Gabrielsen har ukens andakt: Han spør: HVA SER DU ETTER?

I Polen har ekteparet Gabrielsen startet to menigheter og en helgebibelskole, men de siste ukene har de også vært sterkt engasjert i nødhjelpsarbeid — i forbindelse med Russland/Ukraina krigen. Ronald Gabrielsen har ukens andakt – og skriver:

 

Jesus sa «Let, og dere skal finne …». Og om Jesus sier det, så må det jo stemme. Men dessverre bruker mange mer tid til å tenke på ting de IKKE ønsker enn ting de ønsker. Og så lurer de på hvorfor alt går galt.
Paulus oppfordret oss til å tenke på ting som er «… sanne, av god moral og rettferdige …», og den oppfordringen har vel aldri vært mer aktuell enn i dag.

 

Han ønsker oss alt godt
Men hvorfor er Gud så interessert i hva vi fyller vårt sinn med? Jo, det er fordi Han ønsker oss alt godt og Han vet hvor lett ødeleggende dårlige tanker er. Salomon sier: «Bevar ditt hjerte framfor alt som bevares». Hvorfor det? Jo, fordi «… for livet utgår fra det.»
Ting du tenker på vil fylle ditt hjerte. Derfor må vi fremfor alt sørge for at det vi tenker og fokuserer på, er ting som fremmer et ærbart og gudfryktig liv.

 

Merk deg disse skriftstedene
I Matteus 7:7-8 står det: «Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for».
Og i Filipperne 4:8 står det: «For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er ære verd, alt som er rettferdig, alt som er rent, alt som er verd å elske, alt som folk taler vel om, alt som duger og er ros verd – gi alt på det».
Og vi avslutter med Ordspråkene 4:23: «Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det».