BILDE: Trinity Celeste Stautland har mange oppgaver i Visjons-kanalene. Hun opplever at foto er noe av det hun mestrer best.
 

Kanadiske Trinity (21) klar for ny konferanse: –Media mest effektivt for å spre evangeliet

Trinity Celeste Stautland er inne i sitt siste av totalt tre år som student på Gøteborgs universitet.Samtidig er hun ansatt i Vision Sverige. Å få muligheten til å jobbe med kristen TV har vært midt i blinken for den nord-amerikanske 21-åringen.

–Vi er ment å fungere som et lys for Jesus. Det finnes ingen mer effektiv måte å spre evangeliet på enn gjennom mediene, forteller hun.

 

–Helt tilfeldig – jeg kom til Sverige for å studere
Historien til Trinity er noe komplisert, så her gjelder det å holde tunga midt i munnen. For mange år siden var hennes norske far på reise rundt om i Nord-Amerika. Han var den gang ansatt for et kristent teater. Etter hvert møtte han sin kommende kanadiske kone, og ble med det værende på det amerikanske kontinentet. Etter noen år stiftet han et kristent medieselskap og stiftet i nyere historie bekjentskaper med Visjon Norges TV-sjef Gawdat Mtrious. Det la grunnlaget for den unge jentas jobbmuligheter i Skandinavia.
–Det hele er litt av en tilfeldighet. Jeg kom til Sverige i 2019 utelukkende for å studere. Studieprogrammet mitt finnes på få plasser rundt om i verden. Gøteborg er altså ett av dem, og byen jeg endte opp i. Samme høst som jeg flyttet til Sverige åpnet altså Vision Sverige et nytt studio ikke langt ifra universitetet mitt.

 

Ingen erfaring fra før
Men dette var ikke hennes første møte med Visjons-kanalene. Før hun ble registrert som student i Skandinavia kom hun tidligere samme år for å jobbe som frivillig hos Visjon Norge. Selv om faren altså driver et kristent medie-selskap hadde hun aldri selv jobbet med noe relatert til innholdsproduksjon.
–Likevel ble jeg fort gitt muligheten til å jobbe med litt av alt. Mine første oppdrag hadde med stillfoto å gjøre. Litt senere fikk jeg på svært kort varsel spørsmål om å jobbe som fotograf under en TV-sending. Det gikk helt fint til slutt, men det er klart jeg følte på spenning i kroppen der og da, sier hun.
Etter hvert viste det seg at Trinity hadde mange talenter å spille på. I dag brukes hun til det aller meste: –I dag har jeg fått forsøke meg på de aller fleste av de oppgavene som har med TV-produksjon å gjøre. Dette omfavner alt fra regi til praktisk rigging av produksjoner, sier hun.

–Men aller best liker jeg å jobbe med ting som har med det visuelle å gjøre. Det passer også godt overens med studieprogrammet mitt i kreativ kunst, mener hun.

 

Alltid vært en kristen
Trinity Celeste Stautland sier at hun alltid har vært en kristen, men tok et klart standpunkt om å følge Jesus som 14-åring. Hun sier at troen betyr alt:
–Min kristne tro ligger bak alle beslutninger jeg tar, sier hun.
I sommer er hun altså midlertidig tilbake på norsk jord – først og fremst fordi det i denne perioden var mer for henne å gjøre i Visjon Norge. Hun er blitt en del av et internasjonalt team fra mange nasjoner. Denne sommeren har de reist rundt om i mange norske byer i forbindelse med diverse kristne arrangementer, der Visjon Norge har vært på plass for å skape TV-produksjoner. Selv om mange av de ansatte kommer fra ulike bakgrunner, sier hun at samarbeidet mellom dem står sterkt.
–Det har gjort det til en fantastisk sommer. Jeg har fått meg mange gode venner blant kanalens ansatte, sier hun.

 

Usikker på hva fremtiden bringer
I august reiser hun tilbake til Gøteborg i Sverige. Da blir neste mål å fullføre bachelorgraden. Etter det er hun usikker på hva fremtiden bringer. –Jeg er ennå ikke helt sikker på om jeg blir værende i Sverige, eller om jeg reiser hjem til Canada, men jeg er sikker på at svaret på dette spørsmålet kommer etter hvert, sier Trinity til slutt.

BILDE: Det er også behov for mye praktisk jobb. Da gjelder det å være villig til å brette opp ermene. Her flytter hun produksjonsutstyr sammen med sin henholdsvis svenske og britiske kollega Emmanuel og Molly. Det i forbindelse med Ordet&Israel sitt sommerstevne i Grimstad.