BILDE: «Israelkanalen» tok en lang tur nordover for å delta på konferanse.
 

«Israelkanalen» på konferanse i nord: Lovpriste Herren med joik

Håkon Sengsvoll er leder av «Israelkanalen», men er også prosjektleder for TV Visjon Norge. Blant annet hadde han en del av ansvaret under Camp Meeting på Lista i juli. Og rett derfra gikk turen nordover, Norge på langs, altså.

-Ja, nå har familien og jeg nettopp kommet tilbake fra 4300 kilometer i bil. Vi har vært i Laksjohka ved Tana-elva i Finnmark. Her arrangerte Sami Indigenous Christian Center, som blir ledet av Arild og Ragnhild Måsø, sin Arctic North Summer Conference. Konferansen var sterkt preget av frihet, med et påtagelig nærvær av Gud. Lovsangen var på norsk, engelsk og samisk, forteller Håkon Sengsvoll.

 

Joiket til Herrens pris
Det lød også lovprisningstoner med joik til Herren, og dette er noe han vil formidle til TV Visjon Norges seere etter at redigeringsjobben er unnagjort.
– På konferansen ble jeg kjent med representantene fra Ebenezer Operation Exodus, Rolf-Tore og Aina Eriksen, som informerte om arbeidet de står i. I tillegg til å hjelpe jøder hjem til Israel, har de også et nettverk av personer som kan bistå når det kommer en stor utvandring av jøder fra Russland til Norge, sier Håkon Sengsvoll. Og han fortsetter.
– Vi lever i en tid hvor vi opplever at den politiske virkeligheten raskt kan endre seg. Vi har sett dette med Israel og Abrahams-avtalene, og vi ser det med krigen i Ukraina. Plutselig kan en hendelse oppstå som medfører at en strøm av jøder vil søke seg til Israel fra vårt store naboland i øst. Da står Ebenezer klare til å yte dem praktisk hjelp, sier han.

 

Andre forkynnere også
Andre talere ved konferansen var blant andre Olav Slåtten, fetter av ikke ukjente Kjell Haltorp (forkynner og programleder på TV Visjon Norge red. anm.), Signe Marie Fidje Store og Martin Reèn.
Vi kommer tilbake med sendetidspunkt for den begivenhetsrike turen i nord. «Israelkanalen» er bokstavelig talt i farta.

BILDE: Håkon Sengsvoll og familien startet turen mot nord fra Lista, helt sør i Norge. Totalt tilbakela de 4300 kilometer, på fire hjul.

BILDE: Arctic North Summer Conference ved Tana-elva.