BILDE: Leder i Visjon Norge inviterer til Visjonskafeen i Drammen i dagene 17. til 20. august. Da legges det til rette for en skikkelig god start på høsten.

 

Høsten «sparkes i gang» med konferanse på «Visjonskroa»

–Under denne konferansen skal vi sette søkelyset på vekkelse og reformasjon, forteller leder i Visjon Norge, Jan Hanvold. Høstens «Kickoff-konferanse» har blitt en slags tradisjon på kanalen. Her kommer oversikten over hva du kan vente deg fra og med onsdag 17. august.

 

Flere kjente skikkelser skal bidra, slik som den danske evangelisten Jørn Hyldgaard, Pastor Victor Petrenko fra Ukraina, Randi Filtvedt Johansen og Astri Weber Gellein Laurendz (programledere i Visjon Norge), Anita og Finn Jarle Sæle (Redaktør-par fra Norge IDAG) og selvfølgelig Jan Hanvold. Han får også med seg kona Inger, også godt kjent som programleder på kanalen.

 

Fritt oppmøte
Arrangementet finner altså sted på «Visjonskroa i Drammen», med adresse Rosenkrantzgata 355. Dørene åpner kl. 19.30, med møtestart og sendestart fra kl. 20.00. Her er det bare å møte opp. Med unntak av Hauge-turen på fredag tas det ingen betaling for å delta.

 

Skal gå i «Hauges» fotspor
Fredag 19. august arrangeres det tur i området for å se de mange stedene i området som er en del av Hans Nilsen Hauge og den store Hauge-vekkelsens historie. Det blir oppmøte kl. 10.00 på «Visjonskroa». Turen koster 200 kroner. Pengene går til å finansiere transport med buss mellom de ulike stedene.
–Vi får blant annet med oss Hans Petter Foss. Han er etterkommer av lensmannen Tollef Bakke, som selv ble frelst under Hauge-vekkelsen. Da forlot han karrieren for å heller satse på forretningsvirksomhet i Drammen. Dette ble så suksessfullt at han kunne finansiere mye av den senere vekkelsen.

Jan Hanvold opplyser om at de blant annet skal besøke følgende steder med tilknytning til Hauge:
–Bakkeparken i Drammen
–Solberg Spinneri
–Bråten-gården i gamle Hokksund, hvor Hauge ble arrestert
–Horn-gården
–Fredfoss i Vestfossen. Her sto Mikkel Hauge (broren til Hans) i spissen for å trykke de første norske sedlene.
–Kongsgården fra 1600-tallet.

Turen avslutter på «Gjestegården» i Hokksund kommune med kaffe og vafler. Ta kontakt med Visjon Norges sentralbord på tlf. 32 21 13 00 for påmelding.