BILDE: Sesong to av “Helseposten” har premiere 14. september kl. 19.30. Denne gangen har Bjørn Tore Johansen inntatt programleder-stolen.

 

Bjørn Tore Johansen blir programleder for Helseposten: –Nå går vi skikkelig i dybden

Visjon Norges følgere har kanskje fått med seg Bjørn Tore som gjest i diverse direktesendinger. Vanligvis jobber han i kanalens markedsføringsavdeling. Men når muligheten oppstod, var han ikke redd for å gå en ny utfordring i møte:

 

–Ved tidligere sesonger har vi jo tatt en gjennomgang av et høyt antall temaer som angår helse. Det jeg tror publikum kanskje savner litt er en noe grundigere gjennomgang. Det har vi tatt til oss. Denne gangen går vi skikkelig i dybden, rett og slett, sier han.

 

Hjelp til bedre livsstils-valg
Bjørn Tore Johansen er på ingen måte utdannet kostholdsveileder, men forteller at han hele livet har vært opptatt av det meste som har med helse å gjøre. Nå er han klar for å hjelpe det norske folk med å ta sunnere livsstils-valg for sin fysiske helse:
–Men så enkelt er det jo heller ikke. Nå må vi ikke glemme at den fysiske helsen også blant annet påvirker den mentale helsen. Disse tingene henger jo sammen, sier han.
Johansen mener at det ikke er så mye som skal til for å ta klokere valg i hverdagen, og er spesielt bekymret for det norske folks forhold til fastfood fullpakket med salt og sukker:
–Så er det så mange andre gode og naturlige kostholdsprodukter som finnes der ute. Ta for eksempel moringa. Det ble kåret til årets produkt av avisen The New York Times for noe tid tilbake. Det blir ellers tema for første programmet, forteller han.

 

Slik blir sesongen
Selv om Bjørn Tore selv ikke er utdannet verken kostholdsveileder eller ernæringsfysiolog får han med seg en god rad med gjester som har kvalifikasjonene på plass. Første programmet får han med seg Ole Johnny Jensen, kjent fra tidligere sesonger. Datoenen for dette programmet er altså 14. september kl. 19.30. Oversikten for de påfølgende onsdagsprogrammene ser for øvrig slik ut:
–21. September – Probioform Probiotika, gjest Ole Magnus Kikut
–28. September – Jod, B12, Q10, gjest Ole Magnus Kikut
–5. Oktober – Vitamin C, Glutation, gjest Ole Magnus Kikut

 

Dette er «Helseposten»
Konseptet er relativt ferskt på TV Visjon Norge. Programmet blir i fjor en realitet etter å ha vært et ønske fra kanalens leder Jan Hanvold i lengre tid. Her handler det om å bidra med god informasjon om både trening – men først og fremst kosthold – for å påvirke folks vaner i hverdagen. Tidligere var det Stein Flaatrud som ledet programmet, men nå har altså Bjørn Tore Johansen tatt over stafettpinnen. Han har tidligere begrunnet behovet for et slik program på en kristen TV-kanal som følgende:
–Vi består av ånd, kropp og sjel. Dette handler både om den fysiske og mentale helsen. Hvis vi svikter på det ene punktet, vil vi etter hvert slite på det andre også. Vi er en sammensatt skapelse.

Programmet er produsert av produksjonsselskapet «PrakTVerk». Tidligere episoder finnes fritt tilgjengelige på Visjon Norges strømmetjenester tvvision.no.