BILDE: Timothy Cho fra Nord-Korea måtte legge på flukt for sin tro på Jesus. Han er i dag bosatt i England, men helgen 16. – 18. september er han en av flere sterke talere under den årlige konferansen om situasjonen til forfulgte kristne. Foto: Skjermdump, Åpne Dørers YouTube-kanal.

 

«Åpne dører» har konferanse: Betydelig økning i kristen-forfølgelse

Det var en betydelig økning av forfulgte kristne på verdensbasis i 2021. Da er det kanskje ikke så rart konferansen «Forfulgt» fortsatt finner sted. Dagene er 16. – 18. september i Sandnes. Møtene sendes også på TV Visjon Norge neste måned.

 

Ifølge den årlige rapporten publisert av «Åpne Dører» om forfølgelse av kristne for 2022, ble 5 898 personer drept på verdensbasis i 2021 for sin tro til Jesus. Det er en økning på 23 prosent fra 2020. Funnene vekker oppsikt, også i Visjon Norges redaksjon:
–Det er rystende at stadig flere mennesker må bøte med livet for sin kristne tro hvert eneste år. Det står stor respekt over det arbeidet «Åpne Dører» driver. Vi er glad for, her på TV Visjon Norge, å få sende konferansen i opptak, sier redaksjonsleder David Sagen.

 

Sendes på TV i oktober
«Åpne Dører» gjør opptak av konferansen. De aller meste sendes på TV, plassert til «Studio Direkte» lørdag 15. til mandag 17. oktober kl. 20.00 til 23.00.
–Det blir altså dagene rett etter Visjon Norges dekning av årets største feiring i Israel, «Løvhyttefesten», forteller programkoordinator i Visjon Norge Jan Åge Bråten.

 

«Jesus er verdt det!»
Uansett om du får med deg møtene i Sandnes denne måneden, eller om du følger opplegget på TV i oktober, så er det mye å se frem til. Konferansens slagord er «Jesus er verdt det!» og handler altså om kristne som, selv under hard motstand, valgte å være åpne om troen. Hovedtalerne til «Forfulgt 2022» er nord-koreanske Timothy Cho (tidligere omtalt av Visjon Norge her) og Christine Sande. På Åpne dørers eget program for helgen, legges det spesiell vekt på «spennende seminarer, bønn og lovsang. Programoversikt og informasjon om påmelding finner du også der.